Užički automobilista Milovan Vesnić treći u Poljskoj 1Foto: Privatna arhiva

Automobilski as Milovan Vesnić je osvojio treće mesto u trci u Poljskoj, u okviru Šampionata Evrope na brdskim stazama.

Nakon trke na stazi Limanova kraj Krakova, koja se vozila tokom vikenda, jedan od najuspešnijih srpskih automobilista se vratio na treću poziciju FIA EHCC, nakon sedam takmičarskih rundi.

„Zadovoljan sam postignutim vremenima, jer je treće mesto, u jakoj konkurenciji, više nego fantastičan uspeh“, ocenio je Vesnić.

Njegov automobil „audiji RS3 LMS“ je“, dodao je, „dobro funkcionisao“, a podaci sa te trke, kako kaže, pomoći će njemu i njegovom timu da se „još bolje pripreme za trku koja će se voziti u Švajcarskoj, u avgustu”.

Užički automobilista Milovan Vesnić treći u Poljskoj 2
Foto: Privatna arhiva

Zbog ranijih tehničkih problema sa automobilom, Vesnić je morao da preskoči dve predhodne trke.

„Već u Portugalu, automobil nije dobro funkcionisao, a zbog zgusnutog kalendara nismo bili u mogućnosti da se kvalitetno pripremimo. I u Poljsku smo došli pravo iz radionice i ovaj takmičarski vikend bio je, istovremeno, i test kakav posao smo uradili“, naveo je Vesnić.

Inače, pobednik trke u Poljskoj je aktuelni šampion Evrope Italijan Antonino Miljulo sa „micubišijem lanserom“, a drugo mesto je zauzeo Igor Stefanovski iz Severne Makedonije, koji je vozio „hjundai i30“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari