Milovan Mikica Vesnić, i pored problema, četvrti u trci Evropskog šampionata u Portugalu 1Foto: Press služba Milovana Vesnića

 

Užički automobilista Milovan Mikica Vesnić, i pored problema sa pneumaticima, zauzeo je četvrto mesto na trci u Portugalu, u okviru Evropskog šampionata na brdskim stazama.

Vesnić je objasnio da je na trci u okolini Brage u Portugalu, kao i na prethodnoj trci u Španiji, vozio automobil sa istrošenim pneumaticima, jer novi, iako je to bilo obećano, nisu stigli.

„Ovo je već treći takmičarski vikend kako nastupam sa istrošenim gumama što ozbiljno utiče, pre svega, na bezbednost, ali i na moje samopouzdanje i performanse“, kazao je Vesnić.

Milovan Mikica Vesnić, i pored problema, četvrti u trci Evropskog šampionata u Portugalu 2
Foto: Press služba Milovana Vesnića

I pored toga, dodao je, iz vožnje u vožnju bio je sve brži, ali pred sam kraj druge od tri trke, njegov „audi RS3 LMS “ počeo je da posustaje.

„Uporedivši podatke telemetrije sa konkurentima, koji voze sliče automobile, zaključili smo da „audiju“ nedostaje snage, pa smo odlučili da ne učestvujemo u poslednjoj vožnji“.

„Srećom“, naveo je, „postignuta vremena iz prve dve trke u zbiru obezbedila su mu četvrtu poziciju“.

Milovan Mikica Vesnić, i pored problema, četvrti u trci Evropskog šampionata u Portugalu 3
Foto: Press služba Milovana Vesnića

„Žao mi je što nisam mogao da izvučem maksimum i iz sebe i automobila na veoma brzoj i atraktivnoj stazi, pred više od 100.000 gledalaca”, poručio je Vesnić.

Sledeća trka je u Češkoj, na stazi Ecce Homo, za četrnaest dana, ali Vesnićev tim je naveo da je „već sada upitno da li je fizički i logistički uopšte moguće da startuje na čuvenoj stazi“.

Treći u generalnom plasmanu

Vesnić, koji je jedini predstavik Srbije na Evropskom šampionatu, sa 12 bodova na dosadašnjim trkama, pozicionirao se na trećem mestu u generalnom plasmanu grupe 3.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari