Valeri Bojer: Benzemi treba oduzeti Zlatnu loptu i državljanstvo 1Foto: EPA-EFE/Alex Pantling / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Nakon što se Karimu Benzemi zbog njegivih stavova o sukobu Izreala i Palestine ibratio ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Dermanan koji je optužio fudbalera da održava kontakte sa „ozloglašenim osobama“, francuska političarka Valeri Bojer otišla je korak dalje.

Sve je krenulo od Benzemine objave na društvenim mrežama:

„Sve naše molitve su usmerene ka stanovnicima Gaze koji su ponovo žrtve nepravednog bombardovanja koje ne štedi ni žene, ni decu“.

Javnost je u Francuskoj brzo dovela Benzemu u vezu sa organizacijom „Muslimanska braća“.

Bojer je, pozivajući se na reči ministra unutrašnjih poslova, na društvenim mrežama zatražila da se Benzemi oduzme državljanstvo Francuske. Pa i Zlatna lopta.

„Ako su reči ministra tačne, sankcije protiv Karima Benzeme jednostavno moraju da budu pokrenute što je pre moguće. Prvo bi trebalo da mu oduzmu Zlatnu loptu, a zatim i državljanstvo. Ne možemo da prihvatimo da čovek sa dvojnim državljanstvom, a koji je svetski poznata ličnost, obezvređuje i izdaje našu državu“, napisala je Bojer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari