Van Gal: Mančester junajted je komercijalni klub, ne fudbalski 1Foto: EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Proveo je dve godine na klupi Mančester junajteda, ali boravak na Old trafordu i danas ne pamti po dobrom. Luj van Gal, aktuelni selektor Holandije, želeći da pomogne Ten Hagu, treneru Ajaksa, posavetovao ga je da dobro razmilsi pre nego što bude doneo odluku da prihvati ponudu „crvenih đavola“. Odlični stručnjak bio je na uvodnom intervjuu u Mančesteru i prema pisanjima britanskih medija zadovoljio je ukuse menadžmenta tako da bi od naredne sezone mogao da preuzme Junajted.

Van Gal je imao mnogo problema dok je bio na klupi Junajteda, prevashodno sa menadžmentom kluba. Od odlaska 2016. neretko je kritikovao klub, prevashodno način na koji funkcioniše, odnosno ciljeve koje postavlja. Selektor Holandije, s tim u vezi, ne misli i da bi dolazak Ten Haga na Old traford bio dobar potez za aktuelnog trenera Ajaksa.

„Erik ten Hag je odličan trener i to bi bio dobar odabir za Mančester junajted. Ali, Mančester junajted je komercijalan klub, težak je za trenere. Bolje mu je da ode u fudbalsku sredinu“, stava je Van Gal.

Dokazani holandski stručnjak napomenuo je i da Ten Haga neće savetovati šta bi trebalo da uradi.

„Neću ga savetovati, on će me sam pozvati ako želi. Ali, mora da izabere fudbalski, a ne komercijalan klub“, ponovio je Van Gal.

Da je situacija rezultatski katastrofalna u Junajtedu od odlaska ser Aleksa Fergusona u penziju pokazuju svi podaci, vezani za sva moguća takmičenja. Poslednji trofej viđen je na Old trafordu 2017. kada je „crvene đavole“ predvodio Murinjo do titule u Ligi Evrope. Titulu u Premijer ligi Mančester junajted nije osvojio maltene jednu deceniju, tačnije od pomenute 2013.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari