Vaterpolo elita u Beogradu 1Foto: STARSPORT

Srbija nema ove sezone učesnika u najjačem klupskom vaterpolo takmičenju, ali će zato Beograd biti poprište završnih borbi za titulu prvaka Evrope.

Sa VK Novim Beogradom kao tehničkim organizatorom Fajnal ejta Lige šampiona (3 – 5 jun).

– Zbog restriktivnih antipandemijskih mera nemačke države, Hanover je odustao od domaćinstva, posle čega je ponuđeno nama. Oberučke smo prihvatili ponudu, pogotovo što smo napravili trogodišnji paket sa LEN, sa zagarantovanim učešćem našeg kluba na F8 sledeće dve sezone. Aleksandar Šapić ne bi postigao velike stvari u sportu da nije bio ambiciozan, tako i sada od VK Novi Beograd želi da napravi ozbiljan klub, sa evropskim aspiracijama. Ovo je značajna stvar i za ceo naš vaterpolo, VK NBG će svakako biti deo završnog turnira, ali i ostali timovi imaju tu šansu kroz takmičenje – objasnio nam je sportski direktor VK NGB Aleksandar Šoštar, uz napomenu da je ovo prvi Fajnal ejt na neutralnom terenu.

Novobeogradsku ekipu trenira jedan od najboljih vaterpolista sveta svih vremena Vladimir Vujasinović, u čemu mu pomaže eks trofejni reprezentativac Aleksandar Ćirić, a kapicu između ostalih nosi osvajač svih medalja A selekcije Miloš Ćuk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari