Važna utakmica košarkaša Slobode i Novog Pazara u Užicu 1Foto: KK Sloboda Užice/ Fejsbuk

Košarkaši užičke Slobode igraće večeras, na svom terenu, utakmicu sa ekipom Novog Pazara, u okviru 18. kola Košarkaške lige Srbije.

Važna utakmica za oba tima, koji dele pozicije na drugoj polovini tabele, igraće se od 18 časova u sporskoj hali Veliki park, a ulaz se neće naplaćivati.

Uprava Slobode je pozvala Užičane da podrže svoj tim, uz ocenu da je „utakmica od velike važnosti, pošto su slabijim rezultatima u poslednje vreme obe ekipe dospele u grčevitu borbu za prvoligaški opstanak“.

„Ovo nam je možda najvažniji meč u sezoni. Neophodna nam je koncentracija, kako bismo sprečili naše greške koje su zaista početničke. Ako to budemo sprečili, mislim da se ne dovodi u pitanje pozitivan rezultat za nas“, kazao je za Zoomue Nikola Ćirković, košarkaš Slobode.

Ivica Vukotić, trener košarkaša Novog Pazara, poručio je da njegov tim „mora da nađe način da pobedi užičku ekipu“ i oceno da su „oba tima u nezavidnom položaju“.

„Ako igrački budemo na dobrom nivou, sigurno da imamo šansu. Oni su mladi, forsiraju tranziciju i presing preko celog terena. To moramo da rešimo, kako bismo u pobedničkoj atmosferi dočekali sledeći duel sa Dinamikom”, naveo je Vukotić za RTV Novi Pazar.

Na tabeli, uoči večerašnje utakmice, Sloboda je na 11. poziciji sa šest pobeda i 11 poraza, a ekipa Novog Pazara, sa skorom od pet pobeda i 12 poraza, nalazi se od 12. do pretposlednjeg 15. mesta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari