Veče Gudurića i Reala 1

Iako je Milano u Majku Džejmsu imao fenomenalnog egzekutora (31p), Fenerbahče je umešno „odbranio“ Istanbul od napada Amerikanca (92:85) vezavši osmu pobedu u Evroligi.

Skorom 11-1 turski velikan ostao je na čelu tabele. Marko Gudurić je sa 20 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi čime je dodatno potvrdio formu jednog od trenutnih lidera zvaničnog vicešampiona Starog kontinenta.

Popularni Gudura odigrao je još jednu zrelu, timsku partiju, bez ijedne izgubljene lopte, šutirajući perfektno za tri poena (2/2) i sa linije slobodnih bacanja (4/4). Samo je jedan šut za dva delio srpskog beka od perfektnog učinka iz igre (5/6). Uspehu Fenera doprineo je i Nikola Kalinić sa osam poena, takođe šutirajući perfektno za tri (2/2).

– Osećaj je zaista sjajan. Odigrati meč pred domaćom publikom nakon nekoliko gostujućih duela delovalo je fenomenalno. Veoma sam ponosan na tim i način igre u drugom poluvremenu. Oni su imali mnogo ofanzivnih skokova (čak 19 prim. aut), ali smo odličnom partijom u poslednjoj deonici zasluženo pobedili. Naša igra u napadu zapravo je i napravila krajnju razliku – poručio je Gudurić koji samo protiv Panatinaikosa, na poslednjih pet mečeva nije imao dvocifren košgeterski učinak.

Real se poigravao sa Barselonom, revanširavši se tako najvećem rivalu za poraz u španskom prvenstvu. Madriđani su u jednom trenutku vodili i sa 30 poena razlike; po jedan igrač izdominirao je u jednoj od četvrtina: Rendolf je bio sjajan na startu (16p), u drugoj deonici izdominirao je Kerol (15p), u narednoj se nametnuo Tavares (12p), dok je tačku stavio Tompkins (17p).

– Odbranom smo uspeli da nametnemo ritam u napadu i održavamo nivo igre svih 40 minuta. Tačno smo znali kako bi trebalo da igramo u napadu, obezbedimo protok lopte za ekstra pas. Nismo bili briljantni, ali smo solidnom partijom savladali rivala koji ume da odigra agresivno i sa puno energije – naglasio je Pablo Laso, trener zvaničnog šampiona Evrope.

Real bio perfektan

– Prvo, čestitam Madridu na pobedi. Mislim da smo izgubili utakmicu iz dva razloga. Prvo, Real je odigrao odličnu košarku; u prvih 20 minuta pogodio je 74 odsto šuteva za dva i 46 odsto za tri, što je veoma teško. Mi smo im svojim pristupom pomogli u tome, nismo bili na nivou na kojem bismo parirali veoma motivisanom i fizički moćnom timu. Oni imaju talenat i iskustvo, ali su takođe odigrali odličnu odbranu. Nismo našli našu igru. Poboljšali smo odbranu i želju za igrom u trećem kvartalu, ali to nije bilo dovoljno – pružio je Svetislav Pešić, trener Barselone, ruku boljem.

Rezultati i tabela

  1. kolo

Olimpijakos – Efes            88-81

Makabi – Baskonija          79:81

Fenerbahče – Milano      92:85

CSKA – Himki      88:74

Real – Barselona                92:65

Bajern – Žalgiris sinoć

Panatinaikos – Darušafaka            sinoć

Gran Kanarija – Budućnost           sinoć

 

  1. Fenerbahče 11-1

  2. Real 10-2

  3. CSKA 10-2

  4. Efes 8-4

  5. Olimpijakos 7-5

  6. Milano 6-6

  7. Barselona 6-6

  8. Žalgirs 5-6

  9. Panatinaikos 5-6

  10. Bajern 5-6

  11. Baskonija 5-7

  12. Kran Kanarija 4-7

  13. Himki 4-8

  14. Budućnost 3-8

  15. Makabi 3-9

  16. Darušafaka 1-10

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari