Večiti derbi stiže u Esport: Partizan ulazi u EBL 1Foto: Partizan/Promo

Partizan Esports je preuzeo mesto u zvaničnoj League of Legends ligi za područje Balkana od ekipe SOVEJA, a njihov prvi izlazak na teren će biti u letnjoj sezoni Esports Balkan Lige koja počinje u ponedeljak, 6. juna.

“Najvažniji dan u novoj istoriji kluba”, tako je opisan 14. april kada je KK Partizan zvanično objavio da postaju bogatiji za još jedan klub – Partizan Esports. Iz Humske 1 ubrzo stiže potvrda da su uspešno završili pregovore sa jednim od učesnika Esports Balkan Lige i zvanično preuzeli mesto ekipe SOVEJA.

Košarkaški klub Partizan je osnovan još pre 76 godina, već davne 1945. Od tada su svoje vitrine obogatili za 48 trofeja, što nacionalnih, što međunarodnih. Najsjajniji od njih je stigao 1992. godine kada su crno-beli doneli šampionski pehar Evrolige iz Istanbula.

„Ulaskom Partizan Esports-a u EBL počinje nova era za domaću scenu kao i naš klub. Posvećenost, zalaganje i trud koji ćemo svi iz organizacije uložiti u ostvarenju naših ciljeva, verujemo da će zadiviti i one koji čak ni nisu simpatizeri našeg kluba. Prema tome, pozivamo vas sve da bude uz nas od samog početka i kako naš sam slogan kaže: “Pišimo istoriju zajedno!““, zajednička poruka čitavog kolektiva Partizan Esports.

Osnivanjem esport tima, Partizan se pridružuje listi prestižnih evropskih klubova koji su prepoznali potencijal esport industrije među kojima su Barcelona, Schalke, PSG, pa čak i njihov večiti rival – Crvena zvezda.

Ovo znači da će navijači ovog leta po prvi put ikada gledati večiti derbi i na virtuelnom terenu, a nama ostaje da vidimo da li ovo znači da će večiti rivali i u esportu kroz derbi odlučivati o šampionskim titulama i plasmanu u Evropu.

„Kada ti je u imenu “Partizan” a u grbu 6 zapaljenih baklji, smatram da je besmisleno pričati o ciljevima i ambicijama koje naš tim ima jer su očigledne. Osim najviših mogućih ciljeva na Balkanu, moram priznati da naša organizacija ima kao primarni target predstavljanje našeg regiona u najboljem svetlu u Evropi. Projekat, plan i ambicija koju Esports sekcija Partizana poseduje, privukla me je da se maksimalno posvetim klubu za koji sam privržen još od malena“, kaže Mihailo “Teehee” Ćirić, menadžer tima.

Po prvi put od svog osnivanja, EBL će imati čast da ugosti dva najveća sportska društva na ovim prostorima u najpopularnijem esport naslovu na svetu – League of Legends. Potencijal tradicionalnih sportskih društva je već viđen na samom začetku lige kroz vatrene mečeve grčkog Panatinaikosa i crveno-belih, a susreti sa evropskim klubovima su sve češća pojava u EU Mastersu.

“Veliko nam je zadovoljstvo da poželimo dobrodošlicu Partizanu u naše redove, pogotovo u vreme kada virtuelni tereni privlače sve veću publiku, i to u ogromnoj većini mladih ljudi. Tokom prethodne sezone, EBL je na svojim digitalnim tribinama “ugostio” preko 480.000 gledalaca iz regije. Jedva čekamo da vidimo kakav uticaj će večiti derbi imati na navijače i celokupan ekosistem”, kaže Aleksandar Anokić, esport direktor kompanije Fortuna Esports.

Letnja sezona balkanske LoL lige počinje 6. juna, i trajaće sve do 14. avgusta za kada je zakazano veliko finale, a prenosi uživo su dostupni na Fortuna Esports YouTube, Twitch i Trovo kanalima, kao i na televiziji Sport Klub Esports.

Esports Balkan Liga (EBL)
EBL je zvanična League of Legends liga za Balkan osnovana 2017. godine, i koja je deo Riotovog sistema evropskih regionalnih liga (ERL), od kojih svaka šalje svoje najbolje ekipe u EU Masters – najveće evropsko LoL takmičenje ove vrste sa nagradnim fondom od 150.000 evra. EU Masters je ujedno i jedinstvena platforma gde igrači iz cele Evrope imaju šansu da pokažu svoj potencijal i zasluže mesto u nekom od LEC timova.

Partizan Esports
Partizan Esports je zvanično predstavljen 14. aprila kao esport sekcija košarkaškog kluba Partizan. Obaveze menadžmenta i finansija kluba, preuzela ja američka kompanija “Clutch Enterprise”, dok je puna podrška esports sekciji pružena od strane KK Partizan. Partizan Esports ima ambicije da uđe u najveće evropske esport naslove i takmičenja, ali prvo će se posvetiti izgradnji zdrave osnove na lokalnom tržištu za sve svoje navijače. Važno je napomenuti da je ovo prva i jedina esports sekcija koju KK Partizan zvanično i legalno priznaje.

Fortuna Esports
Fortuna Esports je regionalni lider u esportu. Bavi se organizacijom događaja, studijskom i video produkcijom, kao i TV i onlajn strimingom za međunarodne turnire. Fortuna je prvi regionalni emiter koji je stekao prava za vrhunski esport sadržaj poput svih LoL Esports liga i turnira, Dota 2 The International i CS:GO Major takmičenja. Zajedno sa vrhunskim esport programima, Fortunin portfolio uključuje – jedinstvene zabavne emisije kreirane za lokalnu publiku, kao i najveću regionalnu esport ligu – Esports Balkan League (EBL).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari