Večiti derbi u novembru, Crvena zvezda kreće u odbranu titule protiv Makedonaca, a Partizan u napad u duelu sa Cibonom 1foto:ABA liga

Iako je prelazni rok u košarci tek u povoju, već se može zaključiti da će se za abaligašku titulu boriti Crvena zvezda i Partizan. Večiti srpski rivali su najprisutniji na tržištu; dovode najkvalitetnija pojačanja, spremili su višemilionske budžete i teško da će im bilo ko doskočiti u regionalnom dvorištu. Shodno tome, veoma je važno i kakav će raspored imati tokom regularnog dela, a danas je ABA liga objavila kalendar prema kojem je prvi večiti derbi zakazan za novembar. Zvezda u odbranu krune kreće protiv MZT, povratnika u najelitniji rang, dok će Partizan gostovati Ciboni.

Uvodno kolo na programu je od 30. septembra do 3. oktobra. Crvena zvezda, kao poslednji regionalni šampion, dočekaće makedonski MZT, povratnika u najelitnije regionalno takmičenje.

Crno-bele očekuje gostovanje u Zagrebu, Ciboni, dok će FMP i Mega deliti megdan u Železniku.

Borac iz Čačka krenuće iz Ljubljane, gde će gostovati Cedevita Olimpiji.

Prvi večiti derbi na programu je u osmoj rundi, a domaćin će kao i minule sezone biti tim sa Malog Kalemegdana.

Drugi će se odigrati sredinom marta u okviru 21. kola, pred navijačima Partizana.

U Jadranskoj ligi će se i naredne sezone boriti 14 timova.

Jedini novajlija u elitnom rangu je povratnik MZT, koji je u finalu ABA 2 lige izgubio od Zlatibora.

Zbog propozicija takmičenja i maksimalnog broja srpskih predstavnika u ABA ligi, tim iz Čajetine je sa najslabije rangiranim srpskim timom iz društva najboljih timova u regionu (Borac) morao da igra baraž.

Izgubio je, pa su Čačani zadržali status na najvišem nivou.

Zvezda će imati veoma zahtevan raspored na startu takmičenja; već u drugom kolu ugostiće Budućnost, dok će u narednom odmeriti znanje sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani.

Crno-beli posle gostovanja u Zagrebu, u drugom kolu igraju u Skoplju, a u trećem kod kuće protiv Studentskog centra.

S ozbirom da će se Zvezda i Partizan u okviru osmog kola sastati u periodu između 25. i 28. novembra, u kratkom vremenskom rasponu igraće se dva večita derbija.

Beogradski velikani će evroligašku istoriju međusobnih okršaja početi da pišu 8. decembra.

Na sastanku ABA lige odlučeno je i da prvi čovek Mornara, Đorđije Pavićević bude postavljen na mesto predsednika, dok će potpredsednici biti generalni menadžeri Zadra i Mege, David Gunjević i Goran Ćakić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari