Večiti derbi u polufinalu Kupa Srbije 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Posle duela na startu plej-ofa Superlige (subota, 18 časova), fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastaće se i u borbi za finale Kupa Srbije.

Današnjim žrebom odlučeno je da polufinalne parove Kupa Srbije čine Randički Kragujevac i Vojvodina, odnosno Crvena zvezda i Partizan.

Mečevi polufinala na programu su 24. aprila, dakle samo četiri dana nakon prvenstvenog duela Zvezda i Partizana, večiti rivali igraće za mesto u finalu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja.

Crvena zvezda ugostiće Partizan na stadionu „Rajko Mitić“ u polufinalu, dok će Kragujevčani biti domaćini Vojvodini odlučeno je današnjim žrebom u Staroj Pazovi.

Gledaće se repriza iz 2021. i 2022. godine kada je Zvezda takođe bila domaćin najvećem rivalu ali u finalu Kupa Srbije.

Na trofej iz najmasovnijeg takmičenja u Partizanu čekaju od 2019. godine kada su upravo savladali Zvezdu koju je tada, kao i danas vodio Vladan Milojević.

Očekuje se spektakl u srcu Šumadije, posebno jer pod vođstvom Feđe Dudića Radnički igra zaista dobro ove sezone i najprijatnije je iznenađenje.

U klubu se nadaju da će stadion Čika Dača biti odlično popunjen, nalik ambijentu koji je nedavno napravljen prilikom gostovanja Novog Pazara(na tribinama bilo oko sedam hiljada ljudi).

Prema propozicijama Kup takmičenja u slučajnu nerešenog rezultata posle 90 minuta, odmah se izvode jedanaesterci.

Finale Kupa Srbije na programu je 23. maja. Domaćin bi trebalo da bude Loznica, odnosno novi stadion Lagator.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari