Večiti: Milojević kaže da kreće od nule, Đukić ističe da nas očekuje praznik fudbala 1Foto: STARSPORT

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da njegova ekipa u predstojećem 157. večitom derbiju sa Partizanom mora da zaboravi bodovnu prednost.

-Početak je plej ofa. U njemu su sve ekipe zasluženo. Takmičenje u regularnom delu bilo je samo zauzimanje pozicija. Mi ulazimo sa prve pozicije ali treba zanemariti prednost koju imamo, jer počinjemo od nule, rekao je Milojević na konferenciji za novinare, piše B92.

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 18.30 na stadionu „Rajko Mitić“ igraće protiv ekipe Partizana utakmicu 31. kola Super lige Srbije, odnosno prvo kolo plej ofa.

Zvezda je posle regularnog dela prvenstva bila prva na tabeli a posle podele bodova ima šest više od Partizana.

Upitan o sistemu takmičenja, Milojević je rekao da korist od podele bodova imaju sve ekipe osim prvoplasirane.

-Možda je sistem dobar ali gubitnik je onaj koji je bio prvi. Ovi ostali, od drugog pa do poslednjeg mesta, svi imaju koristi, rekao je Milejović, piše B92.

Milojević je rekao da je Večiti derbi specijalna utakmica sa mnogo naboja, da je tako bilo od osnivanja oba kluba i da nekada, uprkos tome što svi očekuju dobru igru od dva najbolja kluba, na terenu bude više borbenosti nego kvaliteta i taktičkog nadmudrivanja, prenosi B92.

Đukić: Očekuje nas praznik fudbal, sve ćemo učiniti da pobedimo

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da će njegova ekipa hrabro i pobednički ući u predstojeći „večiti“ derbi protiv Crvene zvezde, navodi B92.

-Pred nama je derbi koji je praznik fudbala u Srbiji, očekujemo svi da u prelepom fudbalskom ambijentu, prelepoj fudbalskoj utakmici, prikažemo svetskoj javnosti srpski derbi u pravom svetlu“, rekao je Djukić novinarima na stadionu Partizana, stoji na B 92.

Posle podele bodova crveno-beli na prvom mestu na tabeli imaju šest bodova više od Partizana.

-Mi moramo da budemo hrabri, nama ne preostaje ništa drugo nego da budemo hrabri, moramo da idemo po pobedu. Naš večiti rival ima šest bodova prednosti i mi samo pobedom ostajemo u igri. Nema kalkulisanja. Imamo mirnoću, verujemo u sebe… Znamo da neće biti lako, ali mi ćemo pokušati da se ubacimo u trku za prvaka, rekao je Đukić, prenosi B92.

Pozitivan skor u derbijima je, kako je rekao Djukić, veoma psihološki bitan za ekipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari