Večiti u finalu ABA lige, Partizan ubedljiv u majstorici 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crno-beli odigrali vrlo dobar meč protiv Cedevita Olimpije, pa se posle majstorice plasirali u veliko finale ABA lige.

Večiti rivali će se boriti za titulu u ABA ligi, posle Crvene zvezde tačno 14 dana kasnije u veliko finale plasirao se i Partizan, pšrenosi Sportklub.

Crno-beli su bez većih problema savladali Cedevita Olimpiju pred nešto više od 14.000 gledalaca u Beogradskoj areni – 90:71 (24:16, 17:14, 24:23, 25:18).

Sjajno je Partizan počeo meč, uz osam poena Alena Smailagića, koji je u tom periodu ubacio dve trojke (8:2). Nisu se crno-beli na tome zaustavili, na krilima navijača brzo su stekli i velikih 12 poena prednosti (14:2). Tek tada klupa Cedevita Olimpije reagovala je tajm-autom.

Do finiša prvog kvartala Ljubljančani su uspeli da spuste razliku, zaključno sa košem Mahkovića (24:16). Najbolji period igre gosti su imali na početku druge četvrtine, kad su posle fantastičnog zakucavanja Alibegovića prišli na dva poena minusa (26:24).

I ne samo to, posle trojke Mulalića Cedevita Olimpija je izjednačila (29:29), potom imala i napad za vođstvo. Ali, na jedan dobar usledilo bi nekoliko loših, ishitrenih poteza Ljubljančana.

Pored toga, crno-beli su igrali pre svega vrlo dobro u odbrani, a potpuno su neutralisali Jogija Ferela, koji u prvom poluvremenu nije postigao poen, doduše imao je pet asistencija.

I upravo je finiš prvog poluvremena bio sličan početku, furiozno je Partizan igrao u tim momentima. A sve je završeno blokadom Lesora i trojkom iz teške pozicije Pantera, za dvocifrenu razliku – 41:30.

Iz odbrane je počinjalo sve u igri Partizana. Posle još jedne sjajne odbrane na Ferelu, Madar je ukrao loptu, a u nastavku akcije Panter je dodao do Nanelija, koji je zakucao za „plus 16“ i tajm-aut Cedevita Olimpije u 25. minutu – 50:34.

Na nešto više od sedam minuta do kraja Egzum je pogodio za tada maksimalnih 18 poena prednosti, pa je trener Cedevita Olimpije još jednom zatražio tajm-aut (76:58).

Na kraju, najefikasniji kod domaćih bili su Ledej sa 17, Naneli sa 12, Anđušić, Smailagić i Egzum sa po 11, Madar sa devet poena. Kod Ljubljančana, istakli su se Dragić sa 15 i Alibegović sa 11 poena.

ABA je ranije objavila da finalna serija počinje 12. juna. Partizan će imati prednost domaćeg terena. Drugi duel zakazan je za 14, a treći za 17. jun.

Ukoliko bude bilo potrebe, naknadno će biti određeni termini za četvrtu i petu utakmicu, uz napomenu da bi finalna serija trebalo da bude završena do 23. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari