Velika donacija kajakašima 1Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je danas predsedniku Kajakaškog saveza Srbije Mirku Nišoviću 37 čamaca i 20 ergometara.

Novac za kupovinu čamaca i ergometara obezbedila je Vlada Srbije.

Želimo da naši kajakaši imaju iste uslove kao njihove kolege iz Evrope i sveta, jer su oni svojim rezultatima pokazali da pripadaju svetskoj i evropskoj eliti. Cilj nam je i da izuzetnim uslovima i dobrom opremom motivišemo što više mladih da se bave kajakom, da se povećava baza i da imamo još više šampiona, rekao je Udovičić.

Nišović je istakao da je nabavka 37 čamaca i 20 ergometara najveća investicija od osnivanja Kajakaškog saveza. Zahvaljujem se ministarstvu i Vladi jer su naši kajakašk dobili vrhunsku i najsavremeniju opremu za trening i takmičenje, a na njima je da nam donose medalje, rekao je Nišović.

Kajakaški savez će, posle prošlogodišnje uspešne ogranizacije Evropskog šampionata za juniore i mlađe seniore i Svetskog kupa za seniore, ove godine od 8. do 10. juna biti ogranizator Evropskog šampionata za seniore. Očekuje se učešće više od 36 zemlje sa skoro 1.000 takmičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari