Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara 1Foto: Starsport

Još pri uparivanju Partizana i Rudara “znalo” se da je osvajač poslednjeg Kupa Srbije kudikamo bliži drugom krugu kvalifikacija za fudbalsku Ligu Evrope od kluba iz Pljevalja.

Posle svega večeras viđenog u Nikšiću jasno je da crno-beli samo nekim velikim čudom mogu da ostanu bez enormne prednosti – 0:3 (0:1) i ne nastave trku za mesto u takmičenju, gde su prošle sezone dočekali proleće.

Prosto, razlika u kvalitetu je toliko velika da čak ni to što među starterima našeg vicešampiona nije bilo nijednog igrača iz prvih 11 sa početka borbe za LE leta 2017. godine, odnosno to što je trener Miroslav Đukić odmah u “vatru” gurnuo petoricu novajlija, sa sve maloletnim debitantom Zlatkom Šehovićem, nije uticalo ni na tok utakmice ni na njen ishod. Šta više, svi su iskoristili veliku minutažu, a posebno pomenuti klinac na levom beku, pa je samo bilo pitanje trenutka kada, ko i kako će prvi iskoristiti tehničku, fizičku i taktičku inferiornost domaćina. Čast je pripala specijalisti za izvođenje penala – Marku Jevtoviću. Partizan je od početka kontrolisao meč, ali mu je dugo trebalo da napravi pravu šansu, da bi poveo iz idealne, pošto je zadnji vezni u 44. minutu rutinski realizovao zicer sa 11 metara, sviran zbog neupitnog prekršaja nad napadačem Nemanjom Nikolićem.

Mislio je ofanzivno limitirani rival da krene na sve ili ništa u drugom poluvremenu, ali je brzo spušten na zemlju. Šehović je n-ti put probio po svojoj strani terena i poslao takav centaršut prema Sejdubi Sumi da je najskuplje plaćenom igraču i klupskoj istoriji ostalo samo da ga, potpuno zaboravljen od čuvara, udarcem po sredini sprovede u mrežu (51). Malo zatim najverovatnije je zapečaćena sudbina Pljevaljaca. Prvencem Rikarda Gomeša. Više puta je najbolji strelac Druge lige Portugala pokušavao da opravda Đukićevu najavu da će “donositi prevagu”, da bi iznenadnim šutem iz daljine, između trojice igrača, nagovestio da bi mogao stvarno da bude dovoljna odmena prodatom Leandreu Tavambi (57).

Sve posle toga bilo je odrađivanje posla i štednja energije za beogradskih sat i po dvomeča, posle čega još nedovoljno uigrani Partizan očekuje teži protivnik od Rudara, pa je prerano za izvođenje zaključaka o stvarnoj snazi ovog sastava.

Nikšićka dobrodošlica

Ogromna većina od (oko) 4.000 gledalaca na stadionu Sutjeske bila je na strani gostiju iz Beograda. Veliki broj njih došao je Nikšića i ostalih gradova Crne Gore, gde crno-beli tradicionalno imaju finu podršku, a nemalo “grobara” poteglo je iz Srbije, pa ne čudi što je viđen transparent „Dobrodošao Partizane, osećaj se kao kod svoje kuće“. Na tribinama je bio i bivši predsednik košarkaške sekcije kluba iz Humske Nikola Peković.

“Nula” Irtiša

Potencijalni rivali “parnog valjka”, Trakai (Litvanija) i Irtiš (Kazahstan) nisu primili ali ni dali gol u svom sinoćnjem duelu, pa je i dalje otvoreno pitanje na koga će naš predstavnik. Revanš je kroz sedam dana u Pavlodaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari