Veliki preokret na pomolu u Crnoj Gori: Prosinečki hoće da vrati najboljeg fudbalera Crvene zvezde 1Foto: Starsport

Novog selektora Crne Gore zanimaju isključivo fudbalski kvaliteti, a Mirko Ivanić ih ima u velikoj meri.

Pristao je Robert Prosinečki da usliši molbu svog velikog prijatelja Dejana Savićevića i preuzme vođenje reprezentacije Crne Gore.

Nije mogao da razočara drugara sa kojim je vojevao uspešne fudbalske bitke u Crvenoj zvezdi, popevši se na evropski i svetski tron.

Osetio je popularni Robi i da u Crnoj Gori sazreva jedna nova generacija fudbalera koju bi mogao da predvodi ekstra talentovani Vasilije Adžić.

Takođe, kao selektor koji može da stvari posmatra isključivo iz fudbalske perspektive, Prosinečki želi da oformi što snažniju reprezentaciju, a za takav projekat biće mu potrebni svi dostupni igrači.

Jedan od onih koji je bio u prošlosti precrtan jer je svojevremeno odbio da nastupi protiv takozvane države Kosovo, sledeći primer tadašnjeg slelektora „Sokolova“ Ljubiše Tumbakovića ali i siagrača Filipa Stojkovića mogao bi da se vrati u redove reprezentacije naših južnih komšija.

Ivanić posle izbacivanja iz reprezentacije Crne Gore nikada u javnosti nije komentarisao kompletan slučaj ali se nije ni odrekao mogućnosti da se vrati u selekciju države iz koje su mu koreni.

Trpeo je Ivanić, kao i Tumbaković, odnosno Stojković salve negativnih komentara.

Dogodile su se i određene uvrede od strane Dejana Savićevića kao predsednika FSCG upućene Zvezdanu Terziću, prvom čoveku Crvene zvezde, međutim Prosinečki je izgleda rešen da upravo iskoristi dobre konekcije sa crveno-belima kako bi odličnog fudbalera vratio pod okrilje reprezentacije Crne Gore.

– Zvezda je moj klub i pratim sve što se tamo dešava. Ivanić je već godinama lider te ekipe i nema sumnje da bi nam takav igrač puno značio u reprezentaciji . iskren je novi selektor Crne Gore.

Prokomentarisao je Prosinečki i kvalitet grupe B Lige nacija, u kojoj će rivali Crnoj Gori biti Turska, Vels i Island.

– Ne znam da li je grupa u Ligi nacija atrakitivna, ali je Turska sigurno atraktivna, jedna reprezentacija koja je sve bolja i bolja. Imao sam puno prilika da gledam i Vels i Tursku protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Euro, tako da se radi sigurno o dobrim reprezentacijama. Turci su u poslednje vreme promenili selektora, sa Montelom mislim da su puno bolji, puno opasniji. Grupa je svakako po meri, mislim da se sa svima može igrati, na kraju moramo biti zadovoljni sa žrebom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari