Veliko priznanje za Petra Nenadića 1EFE/Tamas Vasvari

Liga šampiona nagradila rukometaša Vesprema.

Petar Nenadić je početkom godine završio s igranjem za reprezentaciju Srbije, ali i dalje blista u dresu mađarskog velikana. Toliko da je uoči završnog turnira elitnog takmičenja, ovog vikenda, izabran u idealni tim LŠ, kao najbolji levi bek u Evropi. Tridesetpetogodišnji golgeter ove sezone je dao 84 pogotka u borbi za kontinentalnu krunu, što mu je donelo četvrto mesto na listi strelaca, sa samo šest manje iskorišćenih šansi od Barseloninog desnog beka Dike Mema.

Individualna nagrada popularnog Petra Pana dobija na težini ako se zna da su je od sezone 2016/1017, na pomenutoj poziciji, dobijali samo prvotimci Pari Sen Žermena. Pre toga je njegov nekadašnji saigrač u klubu i nacionalnom timu, a sada trener, Miomir Ilić, poslednji van pariskog kluba odneo ptiznanje za sjajne partije na levoj šuterskoj strani.

Najbolji golman Lige šampiona je čuvar mreže Kila, Danac Niklas Landin Jakobsen. Na levom krilu je Šveđanin Hampus Vane iz Flensburga, od naredne sezone igrač Barselone, dok je na desnom krilu Aleks Gomez iz Barselone. Na bekovskim pozicijama osim Nenadića su i njegov saigrač, Francuz Kentin Mae, kao i Dika Mem iz Barselone. Pivotmen sezone je Poljak Kamil Sipžak iz Pari Sen Žermena.

Za najboljeg defanzivca izabran je Hendrik Pekeler iz Kila, a najbolji mladi igrač je Tobijas Grendal iz norveškog Elveruma, dok je trener sezone Talant Dujšebajev iz Vive Kjelcea, šampiona Poljske.

Ove subote, u Kelnu, o trofeju Lige šampiona odlučivaće Vesprem, sa ekipom Vive Kjelcea u jednom od polufinala, odnosno Barselona i Kil u drugom duelu za mesto u zadnjih 60 mionuta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari