Vernidub: Srušili smo vam svet 1EPA-EFE/HUGO DELGADO

Trener „malog“ Šerifa ima repliku na potcenjivačke komentare na račun njegove ekipe, koji dolaze sa Zapada.

Od kako su počeli trku za Ligu šampiona, fudbaleri Šerifa i stručni štab ekipe iz Moldavije trpe omalovažavajuće izjave ljudi van ove bivše jugoslovenske republike, poput konstatacije čuvenog Holanđanina Dirka Kajta „Znam da je Liga šampiona takmičenje prvaka, ali ekipe poput Šerifa nemaju tu šta da traže“.

Usledila su dva rezultatska demantija debitanta u elitnom društvu, prvo u vidu pobede nad čestim učesnikom LŠ – Šahtjorom iz Donjecka (2:0) a onda i bljesak pred navijačima španskog giganta – Reala (1:2), pa posle dva kola klub osnovan 1997. godine drži prvo mesto u D grupi.

– Veliki igrač Dirk Kajt rekao je da u Ligi šampiona nema mesta za Šerif. Srećan sam što smo uništili njegov savršen svet – nije odoleo da uzvrati trener Jurij Vernidub, a što i ne bi kada je sa svojim izabranicima smislio kako da odoli velikoj ofanzivi i brojnim šansama „kraljevića“, a oonda golom u 90.  minutu sruši osvajača rekordnih 13 titula prvaka Evrope.

Vlasnik 19 naslova prvaka Moldavije u sledećem krugu igra sa italijanskim šampionom Interom i ima priliku da nastavi seriju čudesnih rezultata u Evropi ove sezone, započete eliminacijom srpskog favorita Crvene zvezde a onda iizbacivanjem  silnog Dinama iz Zagreba, u kvalifikacijama za najjače klupsko takmičenje pod okriljem Evropske fudbalske federacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari