Vesnić testirao novi automobil uoči takmičenja u Mađarskoj 1Foto: Promo

Milovan Vesnić, jedan od najuspešnijih srpskih automobilista, voziće novi automobil „audi RS3 LMS“ na takmičenju TCR Istočna Evropa, koje počnje za dve sedmice u Mađarskoj.

 

Testiranje automobila, kako je saopštio njegov tim, obavljeno je na stazi NAVAK u Subotištu.

Vesnić je nedavno kupio „audi RS3 LMS“ ali je, zbog epidemijske situacije, kako je navedeno, izostao pravi test na nekom od većih autodroma u okruženju, kako je to bilo ranije planirano.

Ipak, taj izlazak na stazu, mnogo je značio ekipi iz Užica. Nakon testiranja, Vesnić je objasnio da na automobilu sve funkcioniše.

“Sve je u najboljem redu i nema nikakvih tehničkih problema. Naravno, pravu sliku imaću kad odem na Hungaroring, pred prvi trkački vikend“, kazao je Vesnić i podsetio na to da je na toj stazi često vozio i da zna njene
karakteristike.

O planovima za ovu godnu, kazao je da njegov tim namerava da učestvuje u još nekim serijama, poput TCR Evropa, a možda i TCR Nemačka.

„Još je rano za bilo kakvu konkretnu najavu, jer sve zavisi od finansija. Fokusirani smo na prvi trkački vikend za dve sedmice, pa ćemo posle da vidimo gde smo i šta dalje“, poručio je Vesnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari