Euforija navijača Vojvodine na vest o dolasku Mandarića u upravu kluba: Vreme da se sa zacrtanim ciljem vratim tamo gde me vuče srce 1Foto: EPA/TOM HEVEZI

Milan Mandarić, američki biznismen srpskog porekla, koji je bio vlasnik brojnih evropskih klubova, izjavio je da je vreme da se vrati „tamo gde ga vuče srce“ i pomogne Fudbalskom klubu Vojvodina.

Na novosadskog superligaša 26. marta biće izabran na funkciju potpredsednika, a od njegovog dolaska očekuje se da će novcem i znanjem pomoći Vojvodini da napravi iskorak ka vrhu srpskog fudbala.

– Postoji šansa da dođem u Vojvodinu. Volim fudbal, prošao sam ceo svet i smatram da je vreme da se vratim kući i pomognem našoj Vojvodini. Ipak, nije još sve gotovo, potrebno je da prođu redom sve procedure, da bude održana sednica u klubu, možda će tamo biti ljudi protiv dolaska. U međuvremenu je potrebno i da se ja izvinim drugim ljudima koji su me kontaktirali, imao sam pozive iz Engleske i drugih zemalja da postanem deo klubova i pošteno je da im saopštim izbor koji sam doneo – rekao je Mandarić u intervjuu za Mozzart Sport.

Srpski biznismen je bio je jedan od suosnivača profesionalne lige u SAD, a potom vlasnik ili suvalsnik Portsmuta, Nice, Šarlroe, Šefild Venzdeja, Lestera i ljubljanske Olimpije.

– Svuda sam bio i svuda sam napravio nešto, te sam poželeo da pružim doprinos i tamo gde sam odrastao i gde imam mnogo prijatelja. U Americi sam doživeo američki san, Nica je u moje vreme osvojila kup koji je i danas poslednji trofej. Stalno sam imao pred sobom jasno zacrtan cilj, a za ostvarenje planova je neophodno da budete okruženi dobrim ljudima, što sam se uvek trudio da bude slučaj. Osetio sam da je vreme da se vratim tamo gde me je vuklo srce, u klub na čije sam utakmice tajno bežao od oca, po cenu kazne ukoliko me uhvati.

Pre vesti o dolasku na stadion Karađorđe Mandarić je dovođen i u vezu sa Radničkim iz Kragujevca.

– Postojala je dilema. Zadovoljan sam Radničkim i gospodinom Igorom Konatarom koji me je ugostio u Kragujevcu. Žao mi je što neću sarađivati sa njima, ali ću svakako navijati za Radnički. Rezultati se odvijaju kako treba po Kragujevčane i drago mi je zbog toga. Bio sam na stadionu Čika Dača, gledao utakmicu, želeo da vidim kako se radi i kakav je kvalitet fudbala u Srbiji, a svakako ću ljudima koji su me tada ugostili poslati izvinjenje što ipak neću moći da im pomognem – rekao je Mandarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari