"Videćemo dokle ćemo stići..": Partizanov predsednik, Milorad Vučelić, poželeo fudbalerima " da pobeđuju samo na terenu" 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Prvi čovek crno-belih na oficijelnom početku priprema za prolećni deo sezone 2022/2023. nije zadao, pa čak ni poželeo osvajanje trofeja, kako se to inače čini u jednom od dva najveća srpska kluba.

Donekle i logično, obzirom na činjenicu da je zimska pauza u Superligi dočekana sa ogromnih 10 bodova manje od branioca titule Crvene zvezde i da se iz Kupa Srbije ispalo već u prvom krugu takmičenja. Jedina svetla tačka je plasman u šesnaestinu finala Lige konferencije, gde je „parni valjak“ spojen sa najpoznatijim timom iz Moldavije.

“Pred vama je godina u kojoj ćete se takmičiti u našoj ligi, što se završava igrom u Ligom šampiona. Kad se budemo presabrali, videćemo dokle ćemo stići. Ako Bog i sreća junačka daju. Za manje od dva meseca je dvomeč sa Šerifom. Nadam se da ćete igrati kao dosad, ali i još bolje.

Da će mladi pronađi mesto, a iskusniji im u tome pomoći. Nadam se i dobrim rezultatima, pre svega da naredna godina prođe bez povreda, da budete zdravi, sa svim strastima, takmičarski, viteški, kao dosad, što Partizanu priprada. Da pobeđuje samo na terenu, nikako na neki drugi način”, najvažniji je deo obraćanja predsednika Milorada Vučelića igračima.

Trener Gordan Petrić nadovezao se u svom stilu na reči prvog čoveka kluba iz Humske.

“Predsednik je iskusan i pametan čovek, predočio je ciljeve. Sve zavisi od vas, vi ste ti koji nosite ovaj klub možete dosta da napravite za sebe. Kad budete shvatili da igrate fudbal zbog sebe i vaših porodica, onda ćete igrati i za Partizan. Imate dosta vremena da se spremite.

Samo nastavite ovako kao u prethodnih devet dana otkako smo počeli pripreme, pokažite kad budu na programu utakmice. Ako neko od vas ode onda će neko doći drugi igrač. Ili, ako se na tržištu pojavi fudbaler koji bi mogao da nam pomogne. Ako stranci nisu razmeli ono što smo pričali predsednik i ja, ispričaćemo se posle treninga”, poručio je bivši defanzivac i funkcioner crno-belih.

Partizan će dve nedelje  trenirati u Beogradu, a od 12. do 28. januara baza će mu biti turski Belek. Tokom boravka u antalijskoj regiji igraće pet kontrolnih utakmica: sa Univerzitateom iz Rumunije, jednom ekipom iz Bugarske (Dinamom iz Plovdiva ili CSKA 1948), našim TSC-om, bečkom Austrijom i moskovskim CSKA.

Prvi takmičarski meč Slobodan Urošević i ostali odigraće u okviru 20. kola SLS, 4. februara protiv Napretka u Kruševcu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari