(VIDEO) "Izuzetan talenat i pakleno bezobrazan igrač": Ko je Stefan Bajčetić, fudbaler Liverpula, kog bi Srbija volela da uzme Španiji? 1Foto: EPA-EFE/Tim Keeton

Novi miljenik Jirgena Klopa ima samo 18 godina i projektovan je kao važna karika u igri višestrukog šampiona Evrope u budućnosti.

Kada nemački stručnjak, čiji potpis stoji ispod svih važnijih trofeja u novijoj istoriji Liverpula, sipa komplimente na nečiji račun, kao u slučaju jednog od strelaca u pobedi nad Aston Vilom, onda nema dileme da taj mnogo vredi ili će tek da mu raste cena. Mada se o Stefanu Bajčetiću na Ostrvu mnogo pričalo i kada je momčić rođen u Vigu, sa samo 16 leta, između ponuda Mančester junajteda i kluba sa Enfilda izabrao dres Crvenih.

„Stefan je izuzetan talenat. Veoma je lukav i pristupa fudbalu na sjajan način. Njegov stav prema igri je izvanredan… Pakleno bezobrazan igrač. Ničega se ne plaši, samo igra fudbal, a to radi izuzetno dobro. Veliko je zadovoljstvo raditi sa tim momkom, kad ima jasnu predstavu šta želi. Uz taj stav ide i inteligencija u igri“, na sva usta je Klop sinoć ishvalio klinca sposobnog da jednako dobro pokriva pozicije štopera i veziste defanzivnog profila, podsetivši javnost u Engleskoj na njegove fudbalske gene.

Da Nemac nije samo „poleteo“ za jednom dobrom partijom naslednika nekadašnjeg igrača sredine terena Vojvodina, Crvene zvezde, Selte, Brage i par kineskih timova, Srđana Bajčetića, govori i to što ga je prošle sezone učinio najmlađim Liverpulovim debitantom u Ligi šampiona. Sa 17 godina i 326 dana, koliko je imao u trenutku kada ga je uveo sa klupe u pobedi nad Ajaksom.

Lovci na talente „namirisali“ su enorman potencijal mlađeg sina pomenutog Srbina i jedne Špankinje još kada je jedva znao sam da veže pertle, ali ga je Liverpul prvi utefterio i najozbiljnije ga pratio, pa ga je 2020. godine doveo za 250.000 evra, što je sitniš naspram moguće zarade jednog dana. Ukoliko uopšte bude na prodaju ako i kada stasa u projektovani oslonac engleskog giganta.

U međuvremenu se od pronicljivog „čitača“ igre i veštog distributera lopte, zrelijeg od vršnjaka, očekuje da, vođen veštom rukom velikog fudbalskog znalca i poznavaoce sportske psihologije, nastavi da napreduje koracima od sedam milja i pozicionira se na seniorskoj sceni. Za ličnu i timsku dobrobit, ali na korist jednog od dva nacionalna Saveza koja mu se nadaju.

U ovom trenutku se čini bližim dresu zemlje svoje majke Paule Estaves, čije je mlađe selekcije prošao, mada nije isključeno da ga srce i(li) razum na posletku odvedu na „obalu“ očeve Srbije. Gde ga Dragan Stojković raširenih ruku čeka u A reprezentaciji, (pokazalo se i na minulom Svetskom prvenstvu u Kataru) sa defanzivom kao Ahilovom petom.

„Stefan je u Španiji rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španijom nego sa Srbijom. Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti, ali ta odluka nije doneta iz interesa“, objasnio je Bajčetić senior za madridsku Marku prihvatanje sinovljenog poziva u omladinsku postavu Crvene furije.

Čiji grb je možda mogao da ponese i dve godine stariji Jovan Bajčetić, da članu trećeligaške Gran Penje loptanje nije hobi i da se nije fokusirao na studiranje Mašinskog fakulteta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari