(VIDEO) Kako je jedan sveštenik pomagao košarkašima Crvene zvezde da pobede Asvel? 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crveno-beli su imali posebnu podršku u osmom kolu Evrolige.

Uz mnogo drame, Crvena zvezda je bacila Asvel na kolena – 71:67 i upisala drugi trijumf u elitnom takmičenju, a dan posle osim o junaku Nemanji Nedoviću priča se o jednom neimenovanom svešteniku.

U ludoj završnici, šampion Srbije i ABA lige je sedam sekundi pre kraja, preko pomenutog košarkaša, postigao poene i poveo sa dva razlike, da bi posle tajm-auta trener Duško Ivanović tražio da se pravi faul.

Na liniju slobodnih bacanja je stao Viktor Pons, što je bio signal za hiljade Delija u krcatoj hali „Aleksandar Nikolić“ da bukom pokušaju omesti francuskog košarkaša u realizaciji šuteva.

Navijači na pozicijama ispod koša u takvim sitiacijama obično budu „najangažovaniji“, jer raznim gestikulacijama prave dodatni pritisak na izvođača, a sinoć je to svojski radio i jedan sveštenik.

Ponešen atmosferom, ustao je sa svog mesta i mahao rukama iz sve snage ne bi li dekoncentrisao rivalskog igrača.

Naravno, našao se neko ko je to snimio i okačio na društvene mreže. U međuvremenu je isti video zapis podeljen na hiljade puta, najčešće uz komentar „bogu hvala“, jer je Pons promašio oba bacanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari