Zvezda pobedila Asvel, Ivanović debitovao trijumfom 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu Asvel rezultatom 71:67 (17:14, 21:9, 16:30, 16:14) u utakmici 8. kola Evrolige.

Posle neverovatnih preokreta utakmica je odlučena sedam sekundi pre kraja, kada je Nemanja Nedović postigao odlučujuće poene za drugi trijumf crveno-belih u ovosezonskom izdanju najkvalitetnijeg evropskog košarkaškog takmičenja.

Na debiju Duška Ivanovića crveno-beli su uspeli da savladaju rivala iz Francuske poenima u svom poslednjem napadu, iako su na poluvremenu imali 15 poena prednosti (38:23).

Pre svega sjajnom igrom u odbrani, naročito u drugoj četvrtini, domaći su do velikog odmora imali kontrolu nad utakmicom i činilo se da će bez problema privesti meč kraju.

Ipak, ekipa iz Francuske, u čijem sastavu nije bio njihov najbolji igrač Nando de Kolo, napravila je preokret u trećem periodu, u kojem su ubacili 30 poena, a primili samo 14.

Na početku poslednje četvrtine gosti su prvi put došli u vođstvo (58:56), a posle serije od 10-0 stekli su sedam poena viška. Srećom, tada su napravili nekoliko početničkih grešaka, među kojima se istakla tehnička greška Obasoana pri vođstvu njegovog tima 63:56.

Igrači trenera Parkera dozvolili su crveno-belima da se psihološki vrate u utakmicu i da u uzbudljivoj završnici, uz veliku pomoć publike, stignu do važne pobede sa novim trenerom.

Najefikasniji kod crveno-belih bili su Nikola Ivanović sa 16, Vildoza sa 12 i Nedović sa 11 poena.

Najviše poena u ekipi Asvela postigli su Lajti (16), Kaudi 14 i Obasoan 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari