(VIDEO) Kapiten: Niko nije verovao u nas, ponosan sam na saigrače 1Foto: Starsport.rs

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da je Nemačka u finalu pokazala da je najbolja na turniru, ali je istakao da je ponosan na svoju ekipu zbog svega prikazanog na Svetskom prvenstvu.

„Kad smo počinjali niko nije verovao u nas, tako da samo mogu da kažem da sam presrećan zbog ove grupe momaka i ponosan na njih zbog načina na koji su pristupili od samog početka. Mnogo rada je uloženo, mnogo vremena i stvarno sam preponosan na svakog od njih“, rekao je Bogdanović za Sport klub.

Košarkaška reprezentacija Srbije nije danas uspela da osvoji titulu šampiona sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva u Manili izgubila od Nemačke sa 77:83.

„To je košarka, nekad dobiješ, nekad izgubiš. Nemačka gradi ekipu godinama, imaju kvalitet i dokazali su da su najbolji na turniru… Opet kažem, ne gledamo druge, gledamo nas, ponosan sam na momke kako su hrabro odigrali danas. I kroz milion grešaka, bili smo tu, u situaciji da pobedimo, ali to je to. To je jedno iskustvo za sve nas, idemo dalje“, rekao je Bogdanović.

Bogdanović, koji je izabran je u najbolju petorku Svetskog prvenstva, rekao je da će tek kroz par godina biti jasno koliki je uspeh napravila njegova ekipa na ovom turniru.

„Loše je kad se završi turnir porazom, ali igrali smo finale. Treba da budemo presrećni što smo uopšte došli dovde“, zaključio je kapiten Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari