(VIDEO) Moćni Al Hilal jedva do boda: Doskorašnji half kragujevačkog Radničkog izgubio strelca iz vida 1Foto: EPA-EFE/STRINGER

Moćni Al Hilal je računao da će kod kuće u Rijadu uzeti sva tri boda za svoje najviše pretenzije u fudbalskoj Ligi šampiona Azije, ali je u njoj startovao jedva iščupavši remi.

Protivnik mu je u prvom kolu u takmičenju po grupama bio Navbahor iz Uzbekistana, koji je pred 26.000 gledalaca poveo u 52. minutu.

Domaćin, predvođen Aleksandrom Mitrovićem i brazilskim asovima Nejmarom i Malkomom (Sergej Milinković Savić nije igrao), uzaludno je opsedao gol gostiju. Odolevala je njihova halfovska linija s Crnogorcem Milošem Milovićem (27), koji je u uzbečki tim stigao posle epizode u Voždovcu, i Filipom Ivanovićem (31), Aranđelovčaninom, igračom kragujevačkog Radničkog u prošloj sezoni Superlige Srbije.

Tek u 10. minutu nadoknade vremena saudijski favorit je zatresao mrežu. Gol je glavom postigao domaći fudbaler Ali al-Bulaihi, koga je Ivanović izgubio iz vida, povlačeći se previše ka svom golmanu u iščekivanju centaršuta.

Igralo se zatim još pet minuta, ali bez promene rezultata – 1:1.

Umesto strelca pogotka za goste u 83. minutu u igru je ušao Luka Čermelj (28), radilica na sredini terena, sin Miroslava Čermelja, nekadašnjeg Partizanovog igrača.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari