(VIDEO) Potpisao za omiljeni klub, pa mu doneo titulu: Suarez u Nasionalu ispunio sve svoje novogodišnje želje 1EPA-EFE/Gaston Britos

Fantastičan Urugvajac sve iznenadio odlukom da se iz Evrope vrati u domovinu, pa u velikom stilu završio svoju epizodu u voljenom klubu.

Kada je 31. jula potpisao za Nasional, Luis Suarez je poslušao glas njegovog naroda, željnog da ga opet gleda pre nego završi fantastičnu karijeru, ali i svoje srce, jer je sanjao da makar još jednom zaigra za klub iz kog se otisnuo u beli svet.

I nije stao na tome, hteo je i uspeo u nameri da predvodi tim do titule, pa će njegovo ime ostati upisano među osvajačima 49. šampionskog trofeja u istoriji jednog od dva najveća urugvajska fudbalska velikana.

Šta više, dao je polovinu golova njegove ekipe u finalu plej-ofa prvenstva, sa Liverpulom iz Montevidea, završenog tek u produžetku – 4:1.

Suarez je bio strelac 50. i 97. minutu, a ostatak Nasionalovih pogodaka delo su Emanuela Giljotija.

Za 35-godišnjeg napadača je to druga titula sa istim klubom (prvu je uzeo u sezoni 2005/2006), a pored toga može da se pohvali da je bio prvak Holandije (u dresu Ajaksa) i Španije (kao član Barselone i Atletika).

Suarez je igrao još za Liverpul i Groningen, a od ranije se zna da je sa upravom Nasionala dogovorio razlaz posle završetka sezone. Ostaje samo da se vidi da li će ovaj vrsni centarfor natrag na Stari kontinent, možda na neki drugi kraj planete ili u igračku penziju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari