Vidić upisao UEFA školu za menadžere i direktore 1Foto: Starsport

Kada je Slaviša Kokeza podneo ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Nemanja Vidić okarakterisan je kao idealna ličnost za njegovog naslednika. Nažalost, prema poslednjim informacijama, na tu poziciju mogao bi tiho da bude kooptiran Nenad Bjeković, kadar Slaviše Kokeze, što bi bio pokazatelj da se u srpskoj Kući fudbala ništa nije niti će se menjati u skorije vreme. U međuvremenu, Vidić je upisao UEFA školu za menadžere i direktore.

Pre godinu dana, Vidić je dobio naklonost velikog dela fudbalske javnosti u Srbiji, kada je u otvorenom pismu direktno optužio tadašnje, a samim tim i aktuelno rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije za stanje u kojem se nalazi naš fudbal, generalno.

Mnogi su taj gest, možda i najvećeg srpskog igrača u 21. veku, ocenili kao najavu njegove kandidature za neku od vodećih funkcija u ovdašnjem fudbalu.

Dobio je Vidić pre neku godinu PRO lilcencu, ali čini se da nema nameru da se bavi trenerskim poslom.

Nekadašnji reprezentativac Srbije je nastavio edukaciju, pošto je na sajtu UEFA obelodanjeno da je upisao školu za menadžere i rukovodioce u fudbalu.

Pored Vidića pomenuti kurs u trajanju od 20 meseci upisala su brojna znamenita imena svetskog fudbala poput Kedire, Altintopa, Ćorluke, Mela, Demba Bae, Najdžela de Jonga.

Kako se navodi na sajtu UEFA škola je koncipirana da bivšim profesionalcima ponudi širok spektar veština potrebnih za upravljanje fudbalskim klubovima. Zanimljivo je da će polaznici UEFA škole morati da imaju tromesečnu praksu.

Biće interesantno videti da li će Vidić dobiti mogućnost da praktičan deo obavi u Fudbalskom savzu Srbije ili možda u Crvenoj zvezdi. Logika, ipak, navodi na zaključak da će to biti Mančester junajted, klub u kojem se proslavio i koji ga izuzetno ceni i poštuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari