Vijeri: Vlahović bi u Interu dao 25 golova 1EPA-EFE/Claudio Giovannini

Juventus je sinoć poražen u Rimu od Laicja (2:1) a Dušan Vlahović je odigrao još jednu partiju bez ikakvog učinka.

Srpski centarfor je, barem što se klupskog fudbala tiče, u očiglednoj golgeterskoj krizi.

U meču sa Laciom samo je dva puta bio u prilikama da ugrozi golmana Rimljana, međutim, i ti ataci bili su pored okvira gola.

Uglavnom je bio neprimetan i bezopasan, bez upotrebljivih pasova od strane saigrača.

Kristijan Vijeri, proslavljeni italijanski fudbaler i nekadašnji centarfor gotovo svih velikih klubova iz Serije A, smatra da je veliki problem u tome što Juventus stvara mali broj šansi na utakmicama.

– Činjenica je da Lukaku nije smiren pred golom. Pričam kao nekadašnji napadač: kada bi Ventola promašivao šanse nedeljom, govorio sam mu da ode da trenira dodatno pola sata svakog dana. I ja sam promašivao, ali mi je bilo najbitnije da sam u tom trenutku uradio najbolje što sam mogao. Poludeo bih ako bih napravio neku budalaštinu – otkrio je Vijeri kako je sebe motivisao.

Vijeri smatra da svaki napadač mora da se koncentriše na rad, bezo obzira na loš učinak u jednom delu sezone.

– Važno je raditi, raditi i raditi. To je jedini način da se popravi situacija. Za Lukakua je važno da ulazi u šanse. Tragedija bi bila da, recimo, ne uđe u priliku za gol na deset utakmica. Inter stvara dosta prilika tako da bi, recimo, Dušan Vlahović bi dao 25 golova da igra sada u milanskom klubu.

Nekadašnji reprezentativac Italije ubeđen je da će Lukaku popraviti formu.

– Lukaku je bio razarač kada je Konte bio trener. Kada bi se ponovo našao s njim negde, sledeće sezone bi postigao 25-30 golova, jer je on trener koji zna da izvuče najbolje iz njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari