Više od hiljadu trkača 1

Za ovogodišnji polumaraton prijavilo se više od hiljadu trkača iz zemlje i inostranstva, trkači dolaze iz 22 zemlje, a za 24. Novosadski polumaraton se prijavilo i preko 400 Novosađana.

Trka je sutra na Trgu slobode u 10 časova, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Trasa polumaratonske trke (sa satnicom zatvaranja ulica) ide od Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom (od 9.30 do 13 časova), Kejom žrtava racije (od 9.30 do 12.45), Bulevarom cara Lazara (od 9.30 do 12.40), Beogradskim kejom (od 9.30 do 12.55), Ulicom dr Sime Miloševića (od 9.30 do 12.35), Jiričekovom (od 9.30 do 12.30), Fruškogorskom (od 9.30 do 12.28) i Bulevarom despota Stefana (od 9.30 do 12.35 časova).

Predsednik Skupštine Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora polumaratona Zdravko Jelušić apelovao je na vozače da tokom trajanja polumaratona, a to je tri sata, imaju strpljenja, jer je reč o značajnoj manifestaciji za grad. On je ujedno pozvao građane da izađu na trasu staze i pozdrave trkače. Predsednik IO Milan Dolga objasnio je da se pored polumaratonske trke danas održava i štafetni polumaraton, frtaljmaraton, humanitarna trka, trčanje-šetnja srednjoškolaca i starijih osnovaca, Poletarac trčanje (šetnja mališana), kao i tradicionalna Puzeća trka beba. On je najavio da će učešće u nekoj od trka 24. Novosadskog polumaratona uzeti i predstavnici ambasada, kao i ambasador Ukrajine. Promoter ovogodišnjeg polumaratona je domaći sportista i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju de Žaneiru Davor Štefanek, a na konferenciji je rečeno da će se u okviru polumaratona održati i humanitarna trka. Crveni krst i kompanija „Lear“, u saradnji sa Novosadskim polumaratonom, prikupljaju sredstva za socijalno ugroženu decu čiji su roditelji korisnici programa Narodne kuhinje, a novac će iskoristiti kako bi deca mogla da otputuju na odmor.

Privremena izmena linija

U vremenu od 9.45 do 13 časova biće privremeno izmenjene trase autobusa na linijama 1, 6, 8, 11A/B i 13. Autobusi l11A i 11B neće saobraćati za vreme trajanja trke. Na izmenjenim delovima trase linije 1, 6, 8, 13 koristiće se postojeća stajališta drugih linija. Autobusi linija 1 i 8 na Limanu 2 iz Fruškogorske ulice skretaće desno u Ulicu Narodnog fronta, zatim desno na Bulevar oslobođenja, zatim će skretati desno na Bulevar cara Lazara do Fruškogorske ulice, odakle će nastavljati postojećom (redovnom) trasom. Autobus linije 6 iz smera Adice-Podbara, iz Jevrejske ulice skretaće levo u Uspensku ulicu, odakle će ulaziti na terminal u Šafarikovoj ulici, dok će autobusi linije 6 iz smera Podbara-Adice, sa terminala u Šafarikovoj ulici skretati u Jevrejsku ulicu i dalje nastavljati redovnom trasom. Autobusi na liniji 13 će sa Bulevara cara Lazara desnim skretanjem ulaziti u  Fruškogorsku, zatim Ulicom Narodnog fronta i Bulevarom oslobođenja do Bulevara cara Lazara, odakle će nastavljati redovnom trasom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari