Više od populacije Sjedinjenih Država i Rusije zajedno: Mesi stekao pola milijarde poklonika na Instagramu 1Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Svejedno da li nas i Rusa ima 200 ili 300 miliona, fudbalski as Lionel Mesi, kapiten svetskog prvaka Argentine, stekao je na Instagramu mnogo više pratilaca nego što je duša u mitu o pravoslavnom bratstvu.

Živa legenda Barselone, od prošlog leta najsjajnija zvezda Intera iz Majamija, tima iz američkog sokera, stekao je pola milijarde poklonika na jednoj od najposećenijih društvenih mreža, što je više nego što po poslednjim podacima zajedno imaju stanovnika dve velesile, dva večita rivala svetskih kretanja – Sjedinjene Države (332 miliona) i Rusija (147).

Osmostruki dobitnik Zlatne lopte za najboljeg fudbalera sveta je dosegao do zapanjujuće granice omiljenosti u nedelju, što se poklapa s počecima sezone u MLS ligi.

Inter je u prvoj utakmici savladao pred svojim navijačima Real Solt Lejk (2:0), a u drugoj je igrao nerešeno u Los Anđelesu s Galaksijem (1:1), kada su strelci bili Dejan Joveljić i sam Mesi.

Portugalska gol-mašina Kristijano Ronaldo, kome je Zlatna lopta pripala pet puta i po tome je prvi pratilac rekordnog Argentinca, jedini ima više folovera na kugli Zemaljskoj – 622 miliona.

Iza Mesija slede Amerikanci: pevačica i glumica Selena Gomez sa 429 miliona, medijska ikona i milijarderka Kajli Džener sa 400, glumac Dvejn Džonson sa 396, pevačica Arijana Grande sa 380, neizbežna Kim Kardašijan sa 364, Bijonse sa 319…

Među poklonicima argentinskog stara 72 odsto su muškarci, 85 odsto su mlađi od 34 godine, dakle mlađi i od njega (37), 12 odsto ih je iz Brazila, zemlje koja je sportski večiti rival Argentine, 8,1 odsto su iz Indije, najmnogoljudnije države sveta, a 6,5 odsto su Mesijevi zemljaci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari