Viši sud u Beogradu: Pritvor do 30 dana za po jednog navijača Rada i Zemuna 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Viši sud u Beogradu je danas odredio pritvor do 30 dana jednom navijaču Fudbalskog kluba Rad, koga tužilaštvo tereti za, na utakmici te ekipe i Zemuna, napad na policiju, saopštio je taj sud.

U saopštenju piše da je pritvor za D.S. određen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo.

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu saopštilo je ranije da je predložilo pritvor za dvojicu pripadnika navijačke grupe ekipe „Rad“ zbog sumnje da su, na utakmici tog tima i Zemuna napali policajce.

To tužilaštvo je navelo da se oni terete za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, te da su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela.

Prema policijskoj krivičnoj prijavi, vođa navijačke grupe Fudbalskog kluba Rad D. S. i pripadnik ove grupe i B. Đ su osumnjičeni da su 11. novembra, na utakmici Zemuna i Rada napali policijske službenike.
Viši sud je saopštio da je kao neosnovan odbijen predlog VJT za određivanje pritvora prema B.Đ.

VJT je ranije saopštilo da je, u drugom predmetu, zbog sumnje da je na istoj utakmici, napao golmana Fudbalskog kluba Rad saslušan M. R. koji je negirao izvršenje krivičnog dela.

To tužilaštvo je saopštilo da je predložilo Višem sudu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom periodu.

Prema policijskoj krivičnoj prijavi, osumnjičeni je navijač Zemuna, koji je sa fantomkom preko glave ušao na teren i sa grupom navijača, koji su takodje imala fantomke, napao golmana Rada.

Viši sud je saopštio da je za M.R. odredio pritvor do 30 dana, usled, kako je naveo, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo, te da ga tereti za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

„Protiv oba rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja“, piše u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari