Vlada Jugović: Sa Mihajlovićem sam imao poseban odnos; garantovao sam za Stankovića 1EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Proslavljeni reprezentativac naše zemlje i fudbaler Crvene zvezde, Vladimir Jugović, otkrio kakav je odnos imao sa Sinišm Mihajlovićem i o kakvom je fudbalskom talentu Dejana Stankovića bilo reč.

U predvečerje sutrašnjeg susreta između lacija i Sampdorije, italijanski novinari pozvali su Vladimira Jugovića, kao nekoga ko je uspešno, svojevremeno, nastupao za obe ekipe.

Jugović je, nakon osvajanja svih mogućih trofeja sa Crvenom zvezdom, zaključno sa Kupom šampiona i Interkontinentalnim kupom, otišao u Sampdoriju, koja je početkom 90-ih godina prošlog veka bila jedna od najboljih ekipa na Starom kontinentu.

– Sampdorija je moje prvo iskustvo van kuće. Tri divne godine moje mladosti koje su ujedno bile i najbolje u istoriji Sampdorije. Tim koji mi je bio sudbonosan, s obzirom da sam se sa njim suočio godinu dana ranije u Kupu šampiona sa Crvenom zvezdom, kada su Manćini i njegovi saigrači izgubili finale od Barselone – naveo je Jugović koji je tokom sjajne karijere verovatno postao Srbin koji je nastupao u najviše vrhunjskih evropskih klubova.

Popularni Juga je bio član Lacija, Sampdorije, zatim Intera, Juventusa, Atletiko Madrida, Monaka…

U Đenovi je Jugović igrao sa Sinišom Mihajlovićem, sa kojim je izgradio sjajan odnos još dok su zajedno nastupali za Crvenu zvezdu.

– Bio je to poseban odnos. Bili smo različiti karakteri, ali smo se poštovali kao pravi prijatelji. To je bila naša tajna. U Sampdoriji smo takođe bili cimeri, među nama je postojala jedinstvena veza. Njegova smrt je predstavljala veliki gubitak za sve.

Nekada vrsni fudbaler u manevru, Jugović ne sumnja u trenersku upornost i odlučnost Dejana Stankovića, uprkos tome što na klupi Sampdorije ima ogromnih problema u nastojanju da obezbedi opstanak u Seriji A.

– Deki nikad ne odustaje. On je veliki lider, i na klupi Crvene zvezde je pokazao da je veliki pobednik, baš kao što je bio i fudbaler. Otkriću vam detalj: Ja sam garanovao za njega kad ga je kupio Lacio, možete da pročitate članke iz tog vremena. Dobro sam ga poznavao, igrao je za Crvenu zvezdu. Stigao je istog leta kada sam prešao u Atletiko Madrid, bio sam siguran da će imati sjajnu karijeru – otkrio je Jugović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari