Vladimir Lučić: Želimo da pobedimo sve do kraja 1

U ulozi kapitena, Vladimir Lučić predvodiće saigrače u dresovima reprezentacije Srbije na meču sa Grčkom (četvrtak, 20.00, Beogradska arena). Zvog odsustva Nemanje Bjelice, košarkaš Bajerna biće predvodnik „orlova“ i neko ko će najkoncentrisanije slušati instrukcije Svetislava Pešića u kvalifikacionom meču za plasman na naredno Svetsko prvenstvo.

Prvi put u svojstvu kapitena, Lučić se obratio javnosti poručivši da ne oseća nikakv poseban pritisak jer je postao „prvi među jednakima“.

„Velika je čast biti kapiten svoje zemlje, Bjelica je i dalje tu sa nama, trenutno nije u mogućnosti da igra, ali je on i dalje prvi kapiten. Ne osećam pritisak, niti dodatnu obavezu, pošto sam bio kapiten u Partizanu sa 22 godine, potom sam kapiten u Bajernu“, istakao je Lučić.

Iskusni 33-godišnji košarkaš na poziciji krila, veoma respektuje reprezentaciju Grčke, pogotovo jer će je predvoditi Janis Adetokunpo, koji je tokom priprema imao određenih zdravstvenih problema.

„Dočekujemo odličnu ekipu Grčke, sklopljenu od velikog broja iskusnih igrača, Janis sa braćom Adetokunpo je među fizički najdominantnijim ekipama u Evropi. Svesni smo važnosti, ne samo ove već i narednih utakmica u kvalifikacijama“, jasan je kapiten reprezentacije Srbije.

Kao odličan i veoma agresivan defanzivac na perimetru, Lučić se raduje duelima sa Janisom Adetokunpom.

„Velika je motivacija da se takmičiš i nadmećeš protiv jednog od najboljih igrača na svetu. Treba timski da se zaustavi, individualni zadaci jesu bitni, ali što se njega tiče kao tim treba dobro da ga čuvamo.“

Lučić je ponovio da je meč sa Italijom, na pripremnom turniru u Nemačkoj, bio „pokazna vežba“ kako se stvara timska hemija na parketu.

„Italijani su iznenađujuće fizički ušli u taj meč, gubili smo velikom razlikom i nakon poluvremena počeli smo i mi da reagujemo, pre svega fizički na njihovu igru. U tim trenucima, kada se pokaže karakter, ekipa se zbliži. Što se tiče samih priprema, u sličnoj smo situaciji kao i ostali. Dobro smo radili, iz utakmice u utakmicu smo napredovali, bili bolji, nismo još na svom nivou ili nivou na kojem hoćemo da budemo. Gledamo prvo Grčku, pa Tursku, plan je da dižemo formu i želimo da pobedimo na svakoj utakmici.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari