Vladimir Vuletić: Profesor partizanovac 1Foto: STARSPORT

Zahtev Crvene zvezde da joj se vrate (dodele) fudbalske titule iz 1946. i 1986. najviše reakcija je izazvao u taboru njenog večitog rivala. Od ovog proleća ponovo izjednačenog u broju titula (27).

– Čini se da ovakva bahatost, silujući nastup prema istoriji, institucijama sistema i pravu, oličava razmišljanje jednog čoveka (generalnog direktora Zvezdana Terzića, prim. aut.), koji je istovremeno koperfildskim metodama uspeva da plati 1.000.000, a da dobije 5.000.000 evra – odmah je vratio lopticu u komšijsko dvorište potpredsednik aktuelnog šampiona dr Vladimir Vuletić, inače najglasniji u javnim prepirkama sa upravom najvećeg sportskog neprijatelja, posebno inspirisan kada s druge strane ima čoveka koji kao i on, čini se, mrzi drugi klub koliko voli svoj, ako ne i više.

I, tako je od prvog dana fudbalskog angažmana profesora Rimskog prava na beogradskom Pravnom fakultetu. Kad god valja baratati činjenicama i(li) kompromitujuće fakte nadglasati efektnom retorikom, reč uzima pobednik brojnih takmičenja u besedništvu i još kao klinac nagrađivani recitator, čija je visoka funkcija u Partizanu bila ideja njegovog nekadašnjeg studenta, a sada generalnog direktora crno-belih Miloša Vazure.

Najpre je izabran za člana klupske Skupštine, pa za prvog čoveka Nadzornog odbora i na kraju postao desna ruka Milorada Vučelića.

Osim što sa ekipom putuje i „na kraj sveta“, makar se radilo samo o pripremama tima, piše klupska saopštenja, slika se s pojačanjima i uveseljava novinare na zajedničkim putešestvijima, glumac amater, rođen 28. 11. 1978. u Šapcu zadužen je i za pravničke obračune sa neistomišljenicima u Partizanu. „Posle 20 godina rada u Partizanu i pregršt osvojenih trofeja, doživeo sam da me jedan glumac i govornik profesor iz kluba isprati sa ‘zbogom'“, požalio se bivši trener mlađih ekipa Igor Spasić nakon dobijenog otkaza, a slična iskustva imaju i neki drugi ljudi iz Omladinske škole i Skupštine crno-belih.

Manje hrabri biraju da ćute i kobajagi se dive bistrom umu i elokvencijskim slalomima đaka generacije 1997. na Pravnom fakultetu, bivšeg stipendiste Vlade Republike Srbije, Kraljevske Norveške Ambasade u Beogradu i Pravnog fakulteta Univerziteta Tjulejn iz NJu Orleansa, učesnika mnoštva esnafskih skupova i autora brojnih stručnih radova, koji zna engleski, a služi se još nemačkim jezikom. Među studentima je poznat i zbog mejl adrese s Partizanom u nazivu, odnosno odlaganja kolokvijuma zbog važnih utakmica Parnog valjka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari