Vlahović na 57. mestu Gardijanove liste najboljih u 2021. 1Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Igrač Fiorentine i reprezentativac Srbije Dušan Vlahović zauzeo je 57. mesto na listi 100 najboljih fudbalera sveta u 2021. godini po izboru britanskog dnevnog lista Gardijan.

„Napadač kojeg ove zime morate imati ako ste veliki klub čije finansije su preživele krizu izazvane koronom, jer 21-godišnji Srbin poseduje sve kvalitete. Vlahović je došao u Fiorentinu iz beogradskog Partizana 2018. i od prošlog decembra on nezaustavljivo postiže golove“, piše u obrazloženju za Vlahovićevo visoko mesto na listi najboljih igrača sveta novinar Nik Ejms, a zatim dodaje:

„U poslednjih 12 meseci pogodio je mrežu 43 puta za klub i reprezentaciju, odnosno sedam puta na poslednjih pet utakmica, zbog čega se po prvi put našao na našoj listi. Statistički gledano, jedan je od najboljih igrača Serije A i „ljubičasti“ se suočavaju sa nemogućim zadatkom da ga zadrže“.

Gardijan na kraju iznosi i svoju prognozu koliko će Fiorentina zaraditi prodajom Vlahovića.

„Visok skoro 191 centimetar, obdaren je snagom, brzinom i veštinom. Odbio je ponudu Fiorentine da potpiše novi ugovor, najveći u istoriji kluba i mogao bi da bude slobodan igrač u leto 2023. Klub će morati da ga proda, a početne ponude u licitaciji za njegov otkup kretaće se od oko 70 miliona funti“, piše Gardijan.

Britanski dnevnik je u utorak objavio spisak igrača koji se nalaze od 100. do 71. pozicije, a na 89. mestu je kapiten reprezentacije Srbije i holandskog šampiona Ajaksa Dušan Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari