Vlahović prelaskom u Juventus doneo pravu odluku 1foto EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Dušan Vlahović se brzo prilagodio zahtevima u Juventusu. Deluje da je prelaskom iz Fiorentine, tokom zimskog prelaznog roka, u redove Stare dame doneo odličnu odluku, što je i stav selektora Srbije, Dragana Stojkovića Piksija.

Piksi je ispratio nastupe Vlahovića u Juventusu. Zadovoljan je viđenim, a posebno impresioniran načinom na koji se prilagodio sistemu igre koji forsira Masimilijano Alegri.

„Čim je na spisku znači da sam zadovoljan. Po meni, izabrao je dobru sredinu, Juventus je jedan od najvećih klubova u Evropi. Premda, ne treba očekivati da svaku utakmicu rešava, da daje gol ili dva, to je bespotrebno. Razumem da sve što se izdešavalo oko njegovog prelaska u Juventus, stvara dodatni pritisak. Mislim da ga dobro poznajem, radi se o momku koji je jako profesionalan, strahovito voli trening, da napreduje. Njegova razmišljanja su impresivna za godine koje ima. Čvrsto stoji na zemlji, to je jako dobro i definitivni pokazatelj da će njegova karijera ići samo na gore. Dao gol ili ne, meni to ne znači apsolutno ništa, on je igrač koji strahovito radi za ekipu, odlično se kreće, to za trenera mnogo znači“, naveo je selektor Srbije.

Šef struke „orlova“ prokomentarisao je i činjenicu da je Juventus u poslednjem prelaznom roku za transfer Vlahovića morao da izdvoji 81 milion evra.

„Kada vas jedan Juventus uzme i učini veliki napor da vas dovede, to treba poštovati, to znači da imate strahovito veliki kapacitet koji su oni prepoznali i to na osnovu onoga što je pokazao. Razgovarali smo dva dana pred Katar u Beogradu. U šetnji sam ga pitao „čitamo, gledamo, šta se dešava?“. Pitao me je šta mislim i iskreno sam mu rekao da se ne bavim menadžerskim poslom, ali da smatram da je za njega najbolje da ostane u Italiji još neku godinu. Ali, da ja ne odlučujem o tome. A, gde da ode? U Juventus. Da li je poslušao mene ili ljude oko sebe, ne znam, ali je uradio dobro za sebe i svoju karijeru. Znamo da transfer nije mali, veliki klubovi ne kupuju tek tako“, otkrio je Piksi da je savetima možda i uticao na konačnu odluku Dušana Vlahovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari