Vlasnik Dalasa predlaže model koji bi nastavak NBA učinio zanimljivim 1Foto: EPA-EFE/ ETIENNE LAURENT

Mark Kjuban, vlasnik Dalas Maveriksa, predložio je da u nastavku sezone u NBA ligi u plej-ofu bude 20 ekipa umesto 16.

Povod za ovaj predlog bile su izjave iz Golden Stejta da bi nastavak sezone smatrali „odmorom“ i poruka Demijana Lilarda da će sedeti na klupi u slučaju da se njegov Portland ne bori za plej-of.

A suština je da se još neki klubovi motivišu da odigraju punom snagom do kraja regularne sezone, jer je situacija na tabelama konferencija prulično jasna za format 16 ekipa u plej-ofu.

I na Istoku i na Zapadu već bi se sa 90 odsto verovatnoće moglo predvideti ko će u doigravanje, ali bi još četiri vize za plej-of dosta toga promenile.

Po predlogu Kjubana, 20 ekipa bi bile rangirane nezavisno od konferencije u kojoj nastupaju, pri čemu bi najboljih 14 popunilo mesta u klasičnom žrebu od 16 klubova, a u prvom krugu bi igrale četiri najlošija tima, od 17. do 20. pozicije.

Dva pobednika tih duela bi igrali protiv 15. i 16. rangiranog tima, a te serije bi se igrale na tri pobede.

Dve pobedničke ekipe bi popunile kostur od 16 i nastavio bi se plej-of u serijama do četiri pobede.

„Ovo bi nam omogućilo da imamo više utakmica u doigravanju, više uzbuđenja, više važnih dvoboja. Velikom broju ekipa daje priliku da se vrate i odigraju punom snagom utakmice osnovnog dela sezone, naprave nešto zanimljivo i takmiče se za nešto. Moramo u ovoj situaciji nešto da probamo da promenimo. Ne možemo samo da idemo proverenim putem „, izjavio je Kjuban za američki „NBC“.

Sve je izvesnije da će se NBA liga nastaviti u sportskom kompleksu „Diznijevog sveta“ u Orlandu, najverovatnije krajem juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari