Vrlićevo zbogom Hrvatskoj 1EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Promene u jednoj od najboljih vaterpolo reprezentacija Evrope i sveta.

Selektor nacionalnog tima Hrvatske, Ivica Tucak, objavio je danas širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Splitu, sledećeg meseca, i to bez njegovog najboljeg i najstarijeg člana Josipa Vrlića

I pre se moglo luti da će se 36-godišnji centar povući ovog leta, a sada je to i ozvaničeno, pa će se kao njegovo zadnje takmičenje pod kapicom Kockastih računati nedavni šampionat sveta u Mađarskoj.

Jedan od naboljih centara današnjice na ovo se odlučio zato što je sam zaključio da više ne može biti na vrhunskom nivou, potrebnom reprezentaciji, te da je vreme za mlađe naraštaje.

Vrlić je za hrvatsku reprezentaciju debitovao 2017. godine, a prethodno je igrao za Brazil, gde ga je odveo čuveni hrvatski trener Ratko Rudić.

Hrvatska javnost je za Josipovo zbogom saznala iz saopštenja tamošnjeg vaterpolo saveza, a ta vest je odjeknula i u vaterpolo javnosti Srbije, jer je poznati sidraš prošlog leta ponovo došao u Radnički iz Kragujevca, a na poslednjem SP bio je akter pobede svog tima nad Delfinima u meču četvrtfinala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari