Vučelić: Obućina nije oštetio Partizan, nije punio džepove 1Foto: Fonet Aleksandar Koković

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić rekao je danas da generalni sekretar JSD Milan Obućina nije oštetio Partizan, da ga niko za to ne optužuje i da je uvek radio u korist crno-belih.

„Generalni sekretar JSD Partizan, Milan Obućina nije oštetio Partizan. Niti je ‘prisvojio’ bio šta, uključujući i novac. Nije on ‘napunio džepove’ sa 700.000 evra Partizanovih para, niti ga bilo ko za to optužuje. Milan Obućina je kao trodecenijski sportski funkcioner radio uvek u korist Partizana“, naveo je u saopštenju Vučelić, koji je i predsednik JSD Partizan.

Ministarstvo unutrašnjih poslova juče je saopštilo da je Obućina uhapšen zbog sumnje da je oštetio JSD Partizan za 86,5 miliona dinara.

Obućina se sumnjiči da je od januara 2013. do oktobra 2016. izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, odnosno da je sačinjavao i potpisivao naloge za isplatu novca sa računa u iznosu od 86.566.286 dinara i da je novac zadržao za sebe, za koliko je i oštetio Partizan.

„Problemi sa kojima smo se svi zajedno u Partizanu suočavali nastali su zbog svojevremene blokade računa FK Partizan, te je, kako i treba, JSD priteklo u pomoć, pa se poslovanje odvijalo preko računa sportskog društva. Taj način poslovanja bio je i ostao praksa i u drugim sportskim društvima i tu Partizan nikako nije izuzetak, a posebno ne kriminogeni izuzetak. To je tema o kojoj će se raspravljati na legalan način, pred legalnim i nadležnim državnim organima. Eventualno ogrešenje o propise će se jedino tu ustanoviti“, rekao je Vučelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari