Vučelić proziva, Binić preti 1Foto/ STARSPORT

Taman kada se učinilo da će prolećni deo sezone u srpskom klupskom fudbalu proći bez jakih izjavi, teških optužbi, smicalica, saopštenja, fabrikovanih afera i sličnih igara bez granica kakvih smo se nagledali poslednjih godina…

… Partizanov predsednik Milorad Vučelić je ničim izazvan, iz nehata ili vrlo smišljeno, u etar pustio tvrdnju da se u Superligi nameštaju rezultati. Kao da se to radi od juče, kao da u tome nema nevinih, kao da to ne znaju i ptičice na granama.

– Ne moram da znam ja da li ima nameštanja, vi (novinari) morate da znate. Ne možete da dokažete? Nije novinar tu da dokazuje, ali ako vidite ko se i na koji način povlači u igri, s kojim timom izlazi na utakmicu… Uostalom, znate kako će da se završi 50 odsto utakmica, naročito u drugom delu sezone. Morate da budete uporni, da istražujete, da zovete UEFA. Dovoljno je to što ljudi u Evropskoj fudbalskoj uniji znaju da se ovde namešta – poručio je sa priprema našeg šampiona na Kipru glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti, bez navođenja imena klubova ogrezlih u štelovanju rezultata i spornih utakmica u SL.

Prvi čovek crno-belih tvrdi da se ne boji ničije reakcije na njegove reči.

– Zašto bih se plašio? Ako ne znate probleme s kladionicama, serverima, da je UEFA poslala pismo da je osam srpskih klubova označeno, onda… Nikad UEFA nije odustala od tih upozorenja. Ako evropska kuća fudbala vidi nešto tako, zašto ne bih i ja?!

Spreman je i da ponovi iskaz tamo gde je to potrebno, jer su disciplinci Fudbalskog saveza Srbije i odgovarajući državni organi zaduženi da se bave ovakvim stvarima.

– Zavisi ko vas zove da svedočite, kome je stalo da ispita u korist države, da taj iskaz bude poverljiv, da se ne pojavi prekosutra u novinama, onda bih i ja sa svojim skromnim znanjem o tome mogao da pomognem. Ne dokazima, već indikacijama i mrežom na koju slutim… Ali, ne postoji ništa što vodi ka takvoj istrazi – nudi se nekada visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije, na čije je obraćanje javnosti prvi, gle čuda, reagovao Fudbalski savez Srbije.

Mimo običaja predsednika FSS Slaviše Kokeze i njegovih saradnika da puste pse da se izlaju dok karavani prođu, lopticu je vratio član Izvršnog odbora FSS zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić.

– Milorad Vučelić je izneo teške optužbe koje svakako zahtevaju reakciju svih nadležnih organa. Zbog toga u ime istine i regularnosti, zahtevam da Milorad Vučelić, posle svega izrečenog, upozna policijske organe sa svojim saznanjima, nadam se i konkretnim dokazima. A ja ću kao osoba zadužena za regularnost ispred IO protiv Milorada Vučelića podneti prijavu disciplinskim organima Fudbalskog saveza Srbije, jer prosto je neprihvatljivo i pravilnikom kažnjivo da neko iz samo njemu znanih pobuda na ovakav način skrnavi domaći fudbal – poručio je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde prvom čoveku Partizana, očigledno uverenom da su crno-belima čiste ruke.

Zvezda, za sada, mudro ćuti

U sličnim situacijama Crvena zvezda bi kao kec na desetku dočekala makar i indirektno sumnjičenje sa druge strane Topčiderskog brda i ekspresno sačinila saopštenje, mada ih je često štancovala bez ikakvog povoda, ali ovog puta je izabrala ćutanje. Barem do zaključenja ovog broja novine. Što ne znači da neće uzvratiti otrovnim strelicama i priključiti se novom talasu izvrtanja tuđeg prljavog veša po medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari