Da li je Vučić u pravu kada kaže da za naše fudbalere nije Liga šampiona, nego "liga bez briga"? 1Foto: Starsport, A.Vučić:BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom otvaranja stadiona u Loznici podelila je naše sagovornike.

Predsednik je, naime, izjavio, da za „naše fudbalere“, misleći očito na klubski fudbal, nije Liga šampiona nego „liga bez briga“.

Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, napominje da nigde u svetu nije praksa da predsednici država pričaju o fudbalerima ili drugim sportistima sa omalovažavanjem.

„Sportisti su naši najbolji ambasadori i zaslužuju mnogo više poštovanja. Takodje, nije ni praksa da košarkaški trener u pokušaju komentariše sport koji nikada nije igrao i koji ne razume. Jedino što Vučić razume od fudbala je „tribina“ i to je njegov teren u kome pokazuje zavidne rezultate“, navodi Poledica.

Da li je Vučić u pravu kada kaže da za naše fudbalere nije Liga šampiona, nego "liga bez briga"? 2
foto Peđa Milosavljević / STARSPORT

Dragan Okuka, fudbalski trener, za razliku od Poledice se slaže s predsednikom Vučićem, pak napominjući da je kritika preoštra.

„Kada pogledamo kako naši klubovi igraju evropska takmičenja ove godine, predsednik je, iako je preoštro reagovao, potpuno u pravu. Crvenu Zvezdu izuzimam, ali kako igraju i Partizan, Čukarički i TSC, zaista je u pravu. Zvezda tu sliku može da popravi, ali Čukarički i TSC ne mogu, nemaju dovoljno dobre ekipe. Svi klubovi bi trebalo da prave adekvatne timove za Evropu, a ne da idu sa igračima od 17, 18 godina da bih prodali kasnije, i sa neiskusnim trenerima, to je kontraproduktivno. Treba investirati u te timove, jer utakmice Evrope donose dosta novca. To bi donelo otrežnujenje srpskom fudbalu“, kaže ovaj trener.

Da li je Vučić u pravu kada kaže da za naše fudbalere nije Liga šampiona, nego "liga bez briga"? 3
Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Srđan Milivojević, kandidat za poslanika koalicije „Srbija protiv nasilja“, kaže da „ako Vučić, nekadašnji neuspešan huligan sa fudbalskih tribina zaista želi da naši fudbaleri igraju u ‘Ligi bez briga’, onda očigledno da ni oni neće glasati za listu Srpske napredne stranke#.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari