Vučić: Obećavam hapšenja 1Foto: EPA-EFE/Virginia Mayo

I ptičice na granama znaju da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sve meša i o svemu odlučuje, pa je bilo pitanje trenutka kada će se pozabaviti tragikomičnom završnicom fudbalske sezone 2020/2021, gde maltene polovina od 20 klubova iz  preglomazne Superlige strepi od ispadanja u niži rang takmičenja, jesenji luzeri kao od šale pobeđuju u prolećnom delu, bolje rangirani timovi ostaju bez bodova protiv objektivno slabijih takmaca…

A, Evropska fudbalska federacija svako malo signalizira našem nacionalnom Savezu da mu se pred očima dešavaju čudni mečevi i rezultati u SLS i Prvoj ligi, FSS tek pod pristikom spolja kažnjava mešetare, dok se ovi žale da su osuđeni bez utvrđene krivice i obećavaju borbu za pravdu sve do međunarodnih instanci.

– Mnogo sam tužan kako izgleda kraj fudbalskog prvenstva – rekao je predsednik Vučić tokom jednog današnjeg televizijskog gostovanja.

U svom stilu, iz studija TV Pink, najavio je obračun sa svima čija (ne) dela su predmet opštih prozivki, kritika i podsmeha.

– Tu mafijašku bandu iz fudbala… sve ćemo da ih pohapsimo. Koji puštaju penale da im se smeje ceo svet. Nema veze koji funkcioner im je pomagao. Pogledajte rezultate u poslednjih sedam kola. Pa, neki timovi više liče na Mančester siti i Pari Sen Žermen… To je moje novo obećanje, narod neka vidi da li govorim istinu i kako će da izgleda sledeće prvenstvo… Ne samo što će VAR doći sledeće godine u Srbiju, već ću podsetiti da me mnogi nisu ozbiljno razumeli kada sam isto govorio i za hapšenje Belivuka (jednog od „vođa“ navijača Partizana i kriminalne grupe umešane u mnoga krivična dela, prim. aut) i na kolegijumu BIA i MUP-a. Razumeli su me Vulin i Gašić, drugi očigledno nisu… – glasno je dao reč apsolutni vladar Srbije, a vreme će nam pokazati da li će preći na dela i hoće li u tom mogućem obračunu stvarno biti bez milosti prema članovima njegove Srpske napredne stranke, ne bez namere razvrstanih po mnogim klupskim upravama i FSS, poput doskorašnjeg predsednika krovne fudbalske organizacije Slaviše Kokeze, iz nekih drugih motiva „puštenog niz vodu“.

Javno obećana privatizacija u fudbalu i obračun sa huliganima ostali su mrtvo slovo na papiru, a i gradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu je još na dugačkom štapu.

Odbačene žalbe Borca i Jagodine

Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije odbila je prigovore FK Borac 1926 i FK Jagodina, što znači da će dvojcu iz Prve lige definitivno biti oduzeto (po) šest bodova i naplaćeno (ukupno) 10 miliona dinara, zbog spornih poraza od Železničara, odnosno Trajala.

– Disciplinska komisija utvrdila je odlučne činjenice na osnovu pisane informacije iz UEFA, sa pratećim materijalom, potvrđene proverom tačnosti informacije od oficira za integritet i stručne komisije, koja je izvršila potrebne analize – navodi se u saopštenju potpisanom od strane predsednika Komisije za žalbe Marjan Rnić, posle čega su prethodne sankcije disciplinaca postale pravosnažne, a dva kluba ostala bez manevarskog prostora pod okriljem FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari