Vučić: Podrška za sledeće medalje 1Foto: EPA/Nikos Arvanitidis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas prijem odbojkašima Srbije, osvajačima bronze na Evropskom prvenstvu i za svetskog prvaka u džudu Nemanju Majdova i obećao im podršku za osvajanje olimpijskih medalja.

Sve što vam je potrebno za Olimpijske igre spremni smo da uradimo za olimpijsku medalju, iako su nam nagrade velike mislim da ćemo imati novca da nagrade povećamo za Olimpijske igre, rekao je Vučić sportistima na sastanku na Andrićevom vencu.

On im je poručio da su svi bili sjajni i naglasio da sve što treba da organizuje mogu da računaju na podršku i potrebne uslove.

Džudista Nemanja Majdov, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, izjavio je novinarima posle prijema kod predsednika, da je on „prvi Srbin, ikada, koji je zavladao svetom u džudou“.

Postao sam svetski prvak, to je ispisana istorija i sigurno velika stvar za Srbiju. Ponosan sam što sam uspeo da predstavim našu državu u pravom svetlu, da pokažem naš srpski mentalitet i naše srpsko srce, rekao je Majdov, koji je iz Replike Srpske.

Kako je rekao, trudiće se i da se još jednom upiše u istoriju i donese zlato za Srbiju sa Olimpijade u Tokiju.

Sad sam vladar planete, i svi će pokušati da me skinu, ali spreman sam da branim tu poziciju, da budem svetki broj jedan idućih pet do 10 godina, poručio je on.

Odbojkaš Srećko Lisinac rekao je novinarima da su jedna od najjačih reprezentacija u Evropi i u svetu, i da su na dobrom putu za Svetskom prvenstvu.

Biti treći u Evropi sigurno nije mala stvar, ali posle onakvog otvaranja gde smo pobedili domaćine Poljake i igrali sjajno, nekako nam i bronza dođe malo, istakao je Lisinac.

Prema njegovim rečima, san mu je da igra veliko takmičenje pred domaćom publikom i nada se da će se to ispuniti, posle najave podrške države.

Odbojkaš Dražen Luburić rekao je da je ipak više očekivao.

Iako subjektivno nisam baš zadovoljan rezultatom, manje je nego što sam očekivao, ispustili smo prednost protiv Nemačke, ali objektivno sjajan uspeh za srpsku odbojku, bitan je taj kontinuitet, zaključio je Luburić.

Odbojkaš Neven Majstorović istakao je da je ekipa posle teškog polufinala protiv Nemaca, uspela da osvoji medalju.

Nismo smeli sebi da dozvolimo da izgzubimo tu bronzu, uspeli smo i to pokazuje veličinu ove ekipe, koja ne odustaje i generacija je spremna za ozbiljne rezultate, rekao je on.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari