Vujačić poziva na opreznost svih 90 minuta: Keln će biti ofanzivniji 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Štoper Partizana zna da će drugi meč sa nemačkim klubom biti još teži nego prvi, u kom je „parni valjak“ sve iznenadio minimalnim trijumfom u gostima (0:1).

Imali su crno-beli u prvom meču obilatu naklonost Fortune u nekim situacijama, ali su i te kako zaslužili tri boda. Šta više, imali su par zicera za ubedljivije slavlje usred Kelna.

„Gosti imaju dobre individualce po boku, koriste rane centaršuteve, opterete nas u defanzivi sa dvojicom napadača, dok se treći dodaje. Zato mora bolje da se uđe u blok što se tiče centaršuteva, da nam to olakša posao“, razmišlja naglas Igor Vujačić pred novi okršaj sa bundesligašem (13. oktobar, 18.45).

Prošle sezone je reprezentativac Crne Gore imao posla sa ofanzivcima iz Portugala, Rusije, Češke… ali je nemačke smatra posebno nezgodnim za čuvanje.

„Fizički jesu najmoćniji napadači Kelna, ali ne bih zaboravio Depotra iz Genta. Moramo da budemo oprezni 90 minuta, jer i Nemcima je prekid jedno od glavnih oružja. Ne mogu da garantujem, ali daćemo sve što je do nas da sačuvamo mrežu“.

Svi u Partizanu su svesni da je utakmica sa „Rajn Energi“ stadiona bila jedna priča, a da će dolazeća u Humskoj biti drugačija.

„Očekujem fizički zahtevnu utakmicu. Prošli put je Keln odmarao nekoliko igrača, sutra će biti ofanzivniji, ali mi moramo da budemo koncentrisani i uz pomoć navijača se približimo podvigu. Atmosfera je sve bolja, nadam se da će publika prepoznati trenutak i podržati nas“, traži podršku Grobara centralni defanzivac, koji neretko zabrlja, ali je u Nemačkoj odigrao sjajan meč.

Posle tri kola, Partizan drži vodeću poziciju u D grupi Lige konferencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari