Vukčević izabrao Srbiju, već prikuplja dokumentaciju za FIBA 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaš Vašingtona Tristan Vukčević izabrao je reprezentaciju Srbije i u fazi je prikupljanja dokumentacije kako bi dobio odobrenje FIBA da zaigra za nacionalni tim.

U noći između utorka i srede Vašington je pobedio Milvoki rezultatom 117:113 a Vukčević je upisao rekord karijere u NBA ligi sa 14 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Posle tog meča zvezda Milvokija Grk Janis Adetokumbo izjavio je da se upoznao sa Vukčevićem i da mu je nekadašnji košarkaš Partizana rekao da bi voleo da zaigra za selekciju Grčke.

Međutim, Vukčević je izabrao Srbiju i prikuplja potrebnu dokumentaciju. Mladi košarkaš, sin Dušana Vukčevića, nekadašnjeg reprezentativca SCG, rođen je u Italiji, a pored te reprezentacije ima pravo da nastupa još i za Grčku, Bosnu i Hercegovinu (otac je rođen u Sarajevu), Švedsku (po majci), Španiju i Srbiju.

Vukčević do sada nije mogao da nosi dres Srbije jer je pre 18. rođendana kao Grk zaigrao za Real Madrid, čime je stekao mogućnost da do 21. godine nosi dres i Španije.

Nakon što je 11. marta napunio dvadeset jednu godinu, 208 centimetara visoki košarkaš je stekao pravo da nosi dres reprezentacije Srbije, piše Sport Klub.

Vukčević je u karijeri igrao za Real Madrid i Partizan, a 2023. godine je izabran sa 42. pozicije na draftu od strane Vašingtona.

Dva dana pošto je napunio dvadeset jednu godinu, tim iz prestonice Sjedinjenih Država je platio obeštećenje Partizanu i doveo Vukčevića u svoj tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari