Povrede ostavile traga i na psihu: Džoel Embid se bori sa mentalnim problemima 1 EPA-EFE/CJ GUNTHER

Sjajni kamerunski centar uskoro bi trebalo da se pridruži siagračima u Filadelfiji.

Još od srednjoškolskih dana bilo je jasno da će imati odličnu košarkašku karijeru. Nažalost, već tokom kratkih studija na Kanzasu pojavili su se prvi veći zdravstveni problemi koji su ga morili i u prvim NBA sezonama u dresu Filadelfije.

Uspeo je kasnije Džoel Embid da sanira probleme sa stopalom, međutim koleno je nešto što ga mori i zadaje velike glavobolje.

Poslednji problem sa meniskusom levog kolena rođeni Kamerunac imao je 30. januara otkad je i na prinudnom odmoru.

Iako bi sukoro trebalo da se vrati na parket, samo odsustvo sa parketa, ostanak bez mogućnosti da ponovo dobije MVP nagradu (više ne ispunjava uslov od minimum 65 odigranih utakmica u regularnom delu sezone) kao i pitanje da li će izdržati napore do kraja takmičarske godine ostavili su psihičke posledice po koprulentnog centra.

– Ova povreda je uzela danak u psihološkom smislu. Plaćam cenu i dalje, nije bilo dobro. I dalje nisam u situaciji u kojoj bih želeo da budem, posebno psihički. Volim da igram, volim košarku i želim da se vratim. Probaću da iskoristim svaki trenutak da igram – otkrio je Embid kako se oseća.

Ikao se i ranije suočavao sa povredama, Embidu je poslednja veoma teško pala.

– Iz nekog razloga, ova povreda je bila drugačija od drugih. Bio sam baš razočaran, deprimirajuće. Trebalo mi je vremena da sve prebolim i još nisam skroz prevazišao sve to što se desilo.

Do povrede, Kamerunac je igrao na izuzetnom nivou. Bio je najbolji strelac lige sa 35,3 poena u proseku. Faktički je imao dabal-dabl učinak po meču, s obzirom na to da je imao i 11,3 skoka po meču, uz 5,7 asistencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari