Ne samo što je otišao iz Partizana, već bi mogao da raskrsti sa Srbijom: Tristan otkrio Janisu veliku tajnu (VIDEO) 1Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Iako je i Svetislav Pešić pričao o skorijem debiju Tristana Vukčevića za reprezentaciju Srbije, postoji mogućnost da do toga uopšte ne dođe.

Vodio je Košarkaški savez Srbije velike bitke sa Španijom, Grčkom i Švedskom kako bi Tristan Vukčević zaigrao za zemlju iz koje njegov otac Dušan vodi poreklo.

Mladi košarkaš je po majci Šveđanin, jedno vreme igrao je za Real Madrid, dok je detinjstvo proveo u Grčkoj.

S tim u vezi, sva četiri saveza smatrala su da polažu pravo, baš kao i Italija u kojo je rođen.

Delovalo je da je na kraju KSS izašao kao pobednik, međutim izgleda da bitka ipak nije završena.

Moguće je da se reprezentativna perspektiva 21-godišnjeg košarkaša promenila dok je boravio u Partizanu, s obzirom na to da je nakon sinoćnje pobede Vašingtona nad Milvokijem (117:114) otkrio Janisu Adetokunpu neke nove detalje u vezi sa odabirom države za koju će nastupati.

– Prišao mi je i rekao da ima i grčko državljanstvo. Iznenadilo me je što mi se obratio na grčkom. Video sam njegovo prezime i nije mi bilo jasno. Objasnio mi je da je igrao u Grčkoj nekoliko godina i da razmišlja da igra za našu reprezentaciju – tvrdi Janis Adetokunpo.

Nekadašnji MVP NBA lige smatra da bi Vukčević bio od velike pomoći reprezentaciji Grčke.

– Bio bi baš dobar dodatak našem timu, pogađa trojke, ima dribling. Igrao je dobro, ima iskustva, igrao je u Partizanu, Grčkoj… Momak koji bi definitivno mogao da pomogne Vizardsima i grčkoj reprezentaciji takođe – istakao je Janis, koji ni sam etnički nije Grk već Nigerijac, ali sa velikim nadahnućem nastupa za Helene.

Ovakva mogućnost sigurno je iznenadila selektora reprezentacije Srbije koji je nedavno poručio da je hteo da pozove Vukčevića za februarski kvalifikacioni „prozor“ ali nije imao zakonske mogućnosti, s obzirom na to da u tom trenutku Tristan još uvek nije imao 21 godinu.

Tristan je sin Dušana Vukčevića nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde i brojnih evropskih klubova koji poseduje naše i grčko državljanstvo.

Mlađi Vukčević prešao je pre 18. godine u Real Madrid kao državljanin Grčke, obavezavši se tada da će do 21. nastupati za Helene, dok će posle toga moći da promeni reprezentativni dres.

Delovalo je da se košarkaš Vašngtona opredelio za Srbiju, međutim otkriće Janisa Adetokunba budi zebnju u Košarkaškom savezu Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari