Noć za pamćenje Tristana Vukčevića, Nikola Jović kao Vasa Micić 1 EPA-EFE/ADAM DAVIS

Mladi srpski košarkaš proveo čak 31 minut na parketu i značajno doprineo pobedi Vašingtona nad Milvokijem (117:114). Majami bio bolji od Njujorka 109:99.

Nije uspeo da se nametne Željku Obradoviću. Imao je više od godinu dana da to uradi, međutim čini se da njegovi defanzivni kvaliteti nisu bili u skladu sa onim što je od njega zahtevao torfejni stručnjak.

Rastanak je bio neminovan, baš kao i odlazak Tristana Vukčevića u NBA. Standardi u najjačoj ligi na svetu, kao i razumevanje košarke „preko bare“ sigurno više prijaju mladom srpskom košarkašu koji već u ranoj fazi karijere u Vašington Vizardsima pokazuje kvalitete zbog kojih bi mogao još dugo da ostane u prestonici SAD.

Na poslednjem meču protiv Milvokija imao je ubedljivo najveću minutažu, od nedavnog dolaska među Vizardse. Trener Brajan Kif omogućio mu je da na parketu provede čak 31 minut što je sinu Dušana Vukčevića, nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde, bilo dovoljno da postavi lični rekord u svojoj ruki seozni od 14 poena, uz sedam skokova i tri asistencije.

Ostao je u igri i u samoj završnici utakmice, tokom koje je postigao važne poene posle asistencije Džordana Pula.

Bio bi još efikasniji da je kojim slučajem šutirao bolje sa distance. Od sedam pokušaja, samo je jednom bio precizan za tri poena.

Zapaženiji učinak u pobedničkom timu imali su Deni Avdija sa 23 poena, koji je tako ušao u klub“1.000″ dok je Kori Kispert bio najefikasniji sa 27 poena.

U poraženom timu dominirao je Janis Adetokunpo sa 35 poena, 15 skokova i 10 asistencija, dok je Kris Midlton završio duel sa 24 poena.

U trijumfu Majamija nad Niksima Nikola Jović istakao se asistencijama. Ubacio je pet poena, imao i tri skoka, ali je na osnovu kreacije podsetio na svog zemljaka Vasilija Micića, koji u datom kontekstu dominira u dresu Šarlot Hornetsa.

Jović je duel sa Njujorkom završio sa šest uspešnih dodavanja.

Nažalost, Toronto Darka Rajakovića nikako ne uspeva da izađe iz velike rezultatske krize.

Poraz od Lejkersa (128:111) bio je čak 14. u nizu kluba iz Kanade, koji u poslednjih mesec dana nije ostvario nijednu pobedu. Najefikasniji u dresu Toronta bio je Beret sa 28 poena, dok je u pobedničkom timu Rasel postigao 25.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari