WTA opomenula rusku teniserku: Sporan dres fudbalskog kluba (FOTO) 1EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Anastasija Potapova dobila packu zbog komada odeće s obeležjima Spartaka iz Moskve.

Anastasija Potapova se za meč trećeg kola tekućeg mastersa u Indijan Velsu pripremala u dresu kluba, čija je navijačica još od detinjstva. Što joj ne (ne)očekivano donelo problem van terena.

Pomenuti gest je iznenadio i razočarao neke od njenih koleginica i kolega, pre svega prvu reketašicu sveta Poljakinju Igu Švjontek i penzionisanog Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Dok se ona branila svojom ljubavlju prema Spartaku, drugi su to protumačili kao provokaciju, u kontekstu aktuelnog rata Rusije i Ukrajine, kao i silnih sankcija za građane Rusije.

 

Recimo, ruski teniseri i teniserki još od proše godine mogu da nastupaju na ATP i WTA turnirima samo kao neutralni učesnici, bez državnih obeležja uz njihova imena.

Organizatori Vimbldona otišli su najdalje u toj osudi, pa Ruskinje i Rusi, kao i njihove kolege iz Belorusije (solidarne sa Rusijom) nisu imali pristup jedinom grend slemu na travi.

Sada je reagovala Ženska teniska asocijacija, jasno upozirivši Potapovu na ponašanje, koje se smatra spornim i nedopustivim u datim okolnostima.

„U vezi sa dresom ruskog kluba, WTA je formalno upozorio igračicu da to nije prihvatljivo. Ne očekujemo da će se ovo ponavljati u budućnosti“, navodi se u saopštenju WTA.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari