Za samopouzdanje pred Irsku 1

Fudbalska reprezentacija Srbije igra danas utakmicu protiv Moldavije dok je tri dana kasnije očekuje susret sa mnogo težim protivnikom Irskom u Dablinu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

 Pred odlučujuće mečeve selektor Slavoljub Muslin ističe da će tim igrati u trenutno najjačem sastavu kao i da protiv Moldavaca očekuje težu utakmicu od prethodne kada su Orlovi slavili 3:0, ali i da ne sumnja u kvalitet i motivaciju svog tima.

– Igrači su dobro raspoloženi, motivisani i koncentrisani. Nemam zamerke. Uigrali smo sve što smo mogli i spremni smo. Zadovoljan sam ponašanjem i radom igrača. Nemam dilema, imam ekipu u glavi. Biće malo teže nego u prvoj utakmici. Može da odluči to ako budemo brzo dali gol, ali čak i ako uspemo, moraćemo svih 90 minuta da budemo na svom nivou. Imamo kvalitet da pobedimo – rekao je Muslin.

Na drugoj strani kapiten Branislav Ivanović upozorava da se ne smeju ponoviti greške iz prvog susreta, pre svega na početku meča kada su rivali u nekoliko navrata opasno zapretili golu Vladimira Stojkovića.

– Ako želimo da pobedimo Moldaviju, moramo da se setimo prvih 20 minuta kod njih, kada su bili veoma opasni i imali nekoliko izglednih šansi. Sebi ne smemo više da dopustimo takve greške. Potrebno je da pobedimo sa dobrom igrom – rekao je kapiten. On nije želeo da komentariše greške odbrane u prethodnim susretima dodajući da srpska ekipa igra napadački fudbal i uvek želi gol više.
– Zbog takve igre su nam takvi i rezultati. Greške ćemo probati da eliminišemo, ali je najvažnija pobeda – istakao je Ivanović.

Posle susreta sa Moldavijom igrači Slavoljuba Muslina putuju u Dablin gde ih očekuje Irska koja trenutno imam isti broj bodova (12) kao i Srbija. Za Branislava Ivanovića biće to najvažnija utakmica kvalifikacija dok se selektor uzda u prikupljeno samopouzdanje nakon meča sa Moldavijom objašnjavajući da je pobeda u današnjem susretu izuzetno važna.

– Utakmica protiv Irske će biti možda i najvažnija u skorijoj istoriji. Ali, ima vremena, razmišljaćemo o njoj posle Moldavije. Naviknuti smo da igramo sa pritiskom, znamo da se nosimo sa tim. Glava mora da nam bude samo na utakmici protiv Moldavije – objasnio je kapiten Orlova.
Srbija posle šest kola vodi na tabeli Grupe D sa 12 bodova, koliko ima i Irska, a slede Vels i Austrija sa po osam, Gruzija sa tri i Moldavija sa dva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari